18.8 C
București
16 mai 2024
AcasaTehnologie4 aspecte de care sa tii cont cand iti cumperi un telefon...

4 aspecte de care sa tii cont cand iti cumperi un telefon second-hand

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Decizia de a cumpara un telefon second-hand nu mai este una care tine numai de considerente economice, deoarece telefoanele „la mana a doua” sunt mai ieftine, ci si o buna metoda de a contribui la protejarea mediului inconjurator. In plus, in acest fel, oamenii pot avea acces la device-uri performante, de tehnologii recente, la preturi avantajoase. 

Cu toate acestea, este important de unde si cum se alege telefonul mobil second-hand, deoarece aceste aspecte influenteaza foarte mult modul in care functioneaza, durata de viata si chiar aspectul acestuia. Astfel, pentru a avea garantia ca vor cumpara un device performant si functional, ar trebui sa se tina cont de urmatoarele aspecte: 

Locul de unde este achizitionat telefonul 

Exista platforme unde oameni obisnuiti isi pot vinde diferite obiecte, printre care si telefoanele mobile. Numai ca printre acestia se pot afla si persoane rau-voitoare, care intentioneaza sa profite de increderea altor oameni, astfel ca le vand telefoane nefunctionale sau chiar le inseala, primind banii fara a oferi nimic in schimb.

Pretul device-ului 

De asemenea, un alt aspect de care ar trebui sa se tina cont este pretul pe care il are telefonul mobil gasit. Daca acesta este unul mult mai mic decat nivelul pietei, chiar si in cazul unui telefon second-hand, ar trebui sa ridice anumite suspiciuni. In acest caz poate fi vorba despre o inselatorie. 

Aspectul estetic al telefonului 

Aspectul estetic al telefonului poate fi si el un bun indicator referitor la modul in care functioneaza. Urmele obisnuite de uzura nu reprezinta o problema, insa o lovitura sau o fisura evidenta demonstreaza ca acesta a suferit un accident, care poate sa ii fi afectat anumite componente si, implicit, modul de functionare. 

Citeste si: Resetare telefon – sfaturi utile pentru utilizatori

Apartenenta telefonului 

Daca se apeleaza la un magazin specializat in vanzarea de telefoane second-hand, nu ar trebui sa existe ingrijorari referitoare la provenienta acestora, dar cei care cumpara telefoane second-hand de la persoane fizice, mai ales telefoane iPhone second-hand, ar trebui sa verifice IMEI-ul acestuia pentru a avea certitudinea ca device-ul nu este furat. In acest caz, contul cloud poate fi blocat, ceea ce nu va permite o utilizare a telefonului la intreaga lui capacitate, ci numai pentru apelare. 

Multe griji pot fi evitate daca telefoanele mobile second-hand sunt cumparate de la vanzatori autorizati, care pot oferi chiar si garantie pentru acestea.  

Ultimele articole