2.7 C
București
4 decembrie 2023
AcasaDiverseAbordarea unui management integrat al deșeurilor - Ce avantaje oferă firmelor?

Abordarea unui management integrat al deșeurilor – Ce avantaje oferă firmelor?

Data:

Articole asemanatoare

Inovații în lumea cocktailurilor cu gin: 3 dintre cele mai recente tendințe

Într-o lume în continuă schimbare, nici domeniul băuturilor nu...

Cele mai importante beneficii ale ceaiului de tei pentru sănătate

Ceaiul de tei, obținut din florile arborelui este cunoscut...

Ce vei învăța la un curs de unghii false?

La un curs de unghii false, veți învăța o...

Cele mai noi tehnologii folosite pe microfoane spion

În lumea investigațiilor și a detecției particulare, microfoanele spion...

5 remedii naturale eficiente în cazul infecțiilor bacteriene

De cele mai multe ori, când suferi de infecții...

Managementul integrat al deșeurilor are la bază conceptul de economie circulară, adică deșeurile rezultate în urma desfășurării activității pot fi transformate în resurse valoroase prin intermediul unor procese cheie. Este o strategie optimă pe care generatorii de deșeuri o pot adopta, mai ales în contextul promovării direcțiilor europene de dezvoltare durabilă.

În funcție de sectorul în care activează compania ta, vei putea concepe și implementa un management integrat al deșeurilor, care să acopere cu succes nevoia de a minimiza orice potențial impact generat mediului. Acest sistem de management răspunde cu succes obiectivelor de mediu actuale prin prisma faptului că sunt vizate toate procesele de gestionare deșeuri, mai precis:

  • evaluarea inițială a activității, din perspectiva cantității de deșeuri generată;
  • colectarea și sortarea de la sursa de generare;
  • depozitarea provizorie a deșeurilor;
  • transportul și recepția deșeurilor;
  • trimiterea de pe amplasament a deșeurilor care nu pot fi tratate, valorificate sau eliminate;
  • valorificarea și/ sau eliminarea definitivă a deșeurilor.

Avantajele implementării unui managementului integrat al deșeurilor

În urma colaborării cu o  firma colectare deseuri și implementării managementului integrat al deșeurilor, vei putea observa o îmbunătățire considerabilă a activității derulate și nu numai:

  • Îmbunătățirea calității mediului înconjurător – Planul potrivit de management va contribui la crearea unui mediu sănătos și prielnic pentru generația prezentă și viitoare și va deschide calea către sustenabilitate;
  • Diminuarea considerabilă a nivelului de poluare – Riscul de poluare scade semnificativ dacă procesele de colectare, depozitare, transport, valorificare sau eliminare sunt efectuate sigur și eficient. Astfel, nici deșeurile, nici substanțe toxice din componența lor nu vor afecta mediul;
  • O imagine pozitivă în domeniul în care activezi – Poți influența antreprenorii din jurul tău și îi poți face să conștientizeze importanța unui management integrat adecvat. Astfel, numărul de companii ce vor aborda un comportament sustenabil va crește.
  • Conservarea energiei și a resurselor naturale – În vremurile actuale, se observă o nevoie accentuată de conservare a energiei și de utilizare responsabilă a resurselor naturale disponibile.

Așadar, indiferent de domeniul tău de activitate, este important să colaborezi cu o companie specializată în managementul integrat al deșeurilor. Astfel, te asiguri că toate etapele sunt parcurse conform prevederilor legale, iar compania ta nu generează efecte negative asupra mediului înconjurător. În plus, te vei bucura de soluții și sfaturi eficiente care să te ajute să îți îmbunătățești performanța de mediu la nivel organizațional.

Ultimele articole