16 C
București
13 aprilie 2024
AcasaLifestyleAflă de ce este respectat Sfântul Onufrie de femei

Află de ce este respectat Sfântul Onufrie de femei

Data:

Articole asemanatoare

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Sisteme de drenaj pentru zone cu trafic intens: soluții eficiente pentru drumuri și autostrăzi

Sistemele de drenaj sunt esențiale pentru captarea și îndepărtarea...

Zona Pipera – o oază de liniște pentru cei care vor să achiziționeze apartamente

În inima vibrantului oraș București, înconjurată de agitația urbană,...

Explorând Echipamentul de Vânătoare pentru Primăvară: Un Ghid Detaliat

Primăvara este un moment minunat pentru pasionații de vânătoare,...

Pe 12 iunie se amintesc de Sfântul Onufrio cel Mare. Nunta soarecilor este o sarbatoare folclorica care are loc pe 12 iunie. Această ocazie este sărbătorită în primul rând de femei. Deși nu se știe nimic despre viața pustnicului, hagiografiile medievale susțin că călugărul copt, care a trăit în secolul al V-lea și era fiul regelui Persiei, și-a petrecut întreaga viață într-o singurătate pustie, imitându-l pe Sfântul Ioan.

Cum să NU sărbătorești ziua Sfântului Onufrie

Ei observă sărbătoarea lui Onufrie pentru a avea din belșug, pentru a împiedica rozătoarele să-și mănânce recoltele și pentru a împiedica plantele să se transforme în viermi. Plantarea de hrișcă în această zi este crucială. Nu se produce alimente, nu se taie cherestea. În schimb, ar trebui să salutăm ploaia, deoarece înseamnă că șoarecii nu vor vizita tot anul. 

Pe de altă parte, Onufrie este vulnerabil la grindină și furtuni dacă nu este respectat, la fel cum a fost Bartolomeo. Femeile nu au voie să gătească sau să taie lemne de frica să nu se adună șoarecii. Principalul motiv pentru care femeile au observat această sărbătoare în trecut a fost să evite să le mănânce hainele tot anul.

Sfântul Onufrie, cine a fost?

Onuphrius cel Mare, un sfânt venerat, a trăit în Egipt și și-a petrecut întreaga viață în deșert. A trăit ca un pustnic mai bine de 60 de ani fără a întâlni vreodată o persoană. După 17 zile de rătăcire în deșert, Cuviosul Pafnutie l-a văzut și s-a dus acolo unde locuia să-și caute binecuvântarea. Când călugării s-au întors, Cuviosul Pafnutie le-a informat despre toate cele întâmplate și le-a povestit despre minunata existență a lui Onufrio și despre ceilalți pustnici pe care i-a întâlnit în deșert. Când Sfântul Cuvios Onufrio s-a stins din viață, Pafnutie și-a rupt haina și i-a acoperit trupul gol. Apoi l-a lăsat pe sfânt să se odihnească. Onofrio și-a petrecut cei șaptezeci de ani în izolare, supraviețuind pe plante și refugiindu-se în caverne.

Părul lui a rămas singurul său acoperire. Părul și barba lui, care deveniseră foarte lungi și decolorate de ani, aproape au atins pământul. Deoarece este o emblemă a simplității și a umilinței, el este de obicei descris în icoane purtând foarte puțin.

Potrivit legendei, coliba lui Onufrie a căzut după ce a fost îngropat, mica vegetație din imediata lui vecinătate s-a ofilit, iar apa pe care o bea s-a uscat. El este admirat de credincioși pentru devotamentul său neclintit față de Dumnezeu.Sursă: https://atelier-de-icoane.ro/Icoane-cu-sfinti-ortodocsi

Ultimele articole