21.5 C
București
13 aprilie 2024
AcasaAutoCare sunt lichidele esentiale pentru buna functionare a autovehiculului? Care sunt cele...

Care sunt lichidele esentiale pentru buna functionare a autovehiculului? Care sunt cele importante pe timp de iarna? 

Data:

Articole asemanatoare

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Sisteme de drenaj pentru zone cu trafic intens: soluții eficiente pentru drumuri și autostrăzi

Sistemele de drenaj sunt esențiale pentru captarea și îndepărtarea...

Zona Pipera – o oază de liniște pentru cei care vor să achiziționeze apartamente

În inima vibrantului oraș București, înconjurată de agitația urbană,...

Explorând Echipamentul de Vânătoare pentru Primăvară: Un Ghid Detaliat

Primăvara este un moment minunat pentru pasionații de vânătoare,...

Una dintre intrebarile care se regaseste in testele pentru obtinerea permisului este referitoare la numarul si tipul lichidelor de care are nevoie un autovehicul pentru a functiona. Aceasta informatie este foarte importanta si fiecare sofer ar trebui sa o cunoasca. 

Se stie foarte bine ca pentru a functiona, o masina are nevoie in primul rand de combustibil, care adesea este sub forma lichida. Dar exista si alte lichide a caror existenta este la fel de importanta, cum ar fi uleiul de motor, lichidul de frana sau uleiul de la cutia de viteze. 

Care sunt principalele lichide necesare pentru functionarea autovehiculului?

Motorul reprezinta inima unei masini, deoarece odata cu el pornesc toate celelalte sisteme auto si reusesc impreuna sa puna ansamblul in miscare. De aceea, inima are nevoie de un lichid care sa lubrifieze componentele si sa previna surpraincalzirea acestora, lichid care poarta numele de ueli de motor. Alaturi de acesta, la fel de important este si combustibilul folosit pentru a porni motorul masinii. 

Un alt tip de lichid care este deosebit de importat pentru functionarea unui autovehicul este uleiul din cutia de viteze – sau din transmisie – care ajuta la o buna selectare a vitezelor in mers. Pe aceeasi treapta in ceea ce priveste importanta se afla si lichidul de frana, care este deosebit de important pentru oprirea in siguranta a masinii, chiar si in conditii de viteza mare. 

Toate aceste lichide auto sunt extrem de importante in orice moment, dar mai ales pe perioada iernii, cand temperaturile scad drastic. Pentru a spori gradul de siguranta, o alta categorie de lichide auto care sunt foarte importante iarna sunt antigelul si lichidul de parbriz special pentru anotimpul rece. Indiferent de ce fel de lichid ar fi necesar pentru a pregati masina pentru iarna, soferii le pot gasi in magazinul online RTT Distribution

Aceasta etapa este necesara la orice schimbare de anotimp, alaturi de alte lucrari de mentenanta si pregatire a autovehiculului astfel incat soferii sa poata circula cu masina in conditii de siguranta indiferent ca este zapada sau polei pe carosabil.  

Ultimele articole