Deşi alăptarea este recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, există situaţii în care părinţii optează pentru hrănirea bebeluşului cu lapte praf Hipp din motive personale, medicale sau profesionale. Copiii hrăniţi cu lapte praf cresc la fel de bine ca şi copiii hrăniţi cu lapte de mamă pentru că formulele de lapte sunt adaptate acum în aşa fel încât să facă faţă nevoilor nutriţionale ale bebeluşilor.
Pentru că fiecare bebeluş este unic, acest lucru este valabil şi pentru stomacelele lor. laptele praf care îi prieşte unui bebeluş, altuia îi face rău şi nu este neapărat cea mai bună alegere. În cazul în care părinţii sau medicii suspectează că laptele praf nu face bine bebeluşului, este indicată schimbarea formulei de lapte.
Cum îţi transmite bebeluşul că are nevoie de altă formula de lapte praf?
Corpul bebeluşului transmite celor din jur că este ceva în neregulă cu alimentaţia lor, cu laptele praf cu care sunt hrăniţi atunci când:
· bebeluşii regurgitează foarte mult. Este normal ca bebeluşii să dea afară puţin lapte, dar atunci când regurgitează o cantitate foarte mare, este un mare semnal de alarmă;
· bebeluşii sunt foarte agitaţi după ce termină biberonul cu lapte fără un motiv aparent. Concret, imediat după ce au terminat laptele, bebeluşii încep să se foiască şi să plângă, cauza fiind lactoză din formula de lapte;
· bebeluşii au gaze foarte multe, urât mirositor şi dureroase. Bebeluşii care se agită, care dau gaze urât mirositoare şi plâng dau un semnal de alarmă părinţilor, medicilor sau îngrijitorilor că nu consuma formula de lapte praf potrivită;
· bebeluşii au iritaţii ale pielii, scaun mucos de culoare verzuie şi urât mirositoare. Aceste semnale de alarmă denotă faptul că formulă de lapte praf trebuie schimbată.
Semne şi simptome ale intoleranţei la lactoză
Sunt situaţii în care bebeluşii suferă de intoleranţă la lactoză, iar formula de lapte praf trebuie schimbată cu o formulă fără lactoză. Lactoză ce se găseşte în laptele praf poate face rău bebeluşului, iar simptomele care denotă intoleranţă la lactoză includ:
· dureri abdominale severe;
· producţie excesivă de gaze;
· arsuri la stomac;
· greaţă şi vărsături;
· balonare excesivă;
· stomac tare şi umflat;
· diaree;
· scaune cu mucus sau cu sânge;
· irascibilitatea copiilor;
· bebeluşul nu creşte în greutate;
· bebeluşul nu se odihneşte bine;
· bebeluşul are o iritaţie de scutec severă care nu trece.
În foarte multe cazuri, este nevoie de analize în acest sens, de analize de sânge şi de scaun pentru a determina gradul de gravitate al intoleranţei la lactoză şi nu numai. Din fericire, există lapte praf Hipp special conceput pentru aceşti bebeluşi foarte sensibili, laptele praf fără lactoză, ideal pentru a satisface nevoile particulare ale copilului pentru fiecare etapă de vârstă.
Laptele praf fără lactoză este ideal pentru copiii care sunt diagnosticaţi sau suspecţi de alergie la proteinele de lapte, este perfect pentru copiii care nu tolerează lactoză sau proteina din laptele de vacă şi care este uşor de digerat.