2.7 C
București
4 decembrie 2023
AcasaTehnologieCe este apa dura si cum se poate imbunatati calitatea acesteia?

Ce este apa dura si cum se poate imbunatati calitatea acesteia?

Data:

Articole asemanatoare

Inovații în lumea cocktailurilor cu gin: 3 dintre cele mai recente tendințe

Într-o lume în continuă schimbare, nici domeniul băuturilor nu...

Cele mai importante beneficii ale ceaiului de tei pentru sănătate

Ceaiul de tei, obținut din florile arborelui este cunoscut...

Ce vei învăța la un curs de unghii false?

La un curs de unghii false, veți învăța o...

Cele mai noi tehnologii folosite pe microfoane spion

În lumea investigațiilor și a detecției particulare, microfoanele spion...

5 remedii naturale eficiente în cazul infecțiilor bacteriene

De cele mai multe ori, când suferi de infecții...

Este cunoscut faptul ca apa nu are culoare, gust si nici miros. Cu toate acestea, in functie de sursa din care provine, aceasta poate contine anumite substante care ii pot schimba complet aceste caracteristici. In plus, unele dintre substantele respective pot avea efecte negative puternice asupra sanatatii oamenilor si chiar asupra echipamentelor care functioneaza cu apa. 

De exemplu, electrocasnicele sunt unele dintre cele mai afectate de apa dura, care duce la acumularea unor depuneri ce pot produce chiar defectarea acestora. Din acest motiv, unii utilizatori casnici sau distribuitori de apa potabila folosesc pompe dozare. Despre cum functioneaza acestea va fi vorba in acest articol. 

Ce este apa dura? 

Pentru inceput este necesar de lamurit ce este aceasta apa dura si cum influenteaza aparatura electrocasnica, dar si ce efecta are asupra oamenilor. 

Apa dura este, de fapt, apa care are un continut ridicat de minerale si saruri, cum ar fi calciu, magneziu, aluminiu sau mangan. In functie de cantitatea acestor substante din compozitia apei, apa dura poate fi impartita in mai multe categorii, nivelul acesteia fiind masurat in functie de cantitatea de carbonat de calciu. 

Apa dura care circula pe conducte si in interiorul aparatelor electrocasnice duce la aparitia unor depuneri, care daca nu sunt tratate ajung sa se calcifieze. Astfel, nu numai ca vor fi mai dificil de indepartat, dar vor face si functionarea acestora mai greoaie sau le pot defecta. 

In ceea ce priveste efectele asupra oamenilor, cele care au cel mai mult de suferit din cauza apei dure sunt parul si pielea, care devin mai dificil de curatat si mai uscate. 

Cum functioneaza pompele de dozare? 

Pompele de dozare se mai numesc si pompe de clorinare. Acestea au rolul de a doza cantitatea de substante chimice folosite pentru dedurizarea apei, astfel incat aceasta sa scada concentratia de carbonat de calciu din compozitia apei, dar sa poata fi consumata in siguranta de oameni. 

Prin urmare, cei care locuiesc in zonele cunoscute ca avand apa dura ar trebui sa foloseasca astfel de pompe pentru a imbunatati calitatea apei si pentru a preveni efectele negative ale acesteia.  

Ultimele articole