9.5 C
București
21 martie 2025
AcasaSanatateCe trebuie sa stii despre hranirea mixta a bebelusului, cu lapte matern...

Ce trebuie sa stii despre hranirea mixta a bebelusului, cu lapte matern si lapte praf? 

Data:

Articole asemanatoare

Afaceri de la zero cu fonduri europene idei si finantare

Oportunități de finanțare pentru afaceri de la zeroCând vine...

Colesterol marit factori de risc si metode de reducere

Colesterolul si riscurile saleColesterolul este o substanta grasa produsa...

Conectare telefon la TV prin cablu USB cum functioneaza

Ce Inseamna Conectare Telefon la TV Prin Cablu USB In...

Evaluare bunuri mobile: estimează valoarea corectă a bunurilor tale

Evaluarea bunurilor mobile este importantă pentru a determina valoarea...

Top 10 comune: analiza demografica a Romaniei

Romania este o tara bogata in diversitate demografica si...

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea exclusiva a bebelusilor pana la varsta de 6 luni si continuarea alaptarii pana dupa varsta de 2 ani. Cu toate acestea, exista multe situatii cand acest lucru nu este posibil, astfel ca multe mamici sunt nevoite sa inlocuiasca laptele matern cu lapte praf sau cel putin sa il suplimenteze. 

Motivele pentru care se ajunge la introducerea laptelui praf in alimentatia bebelusilor sunt numeroase, de la nevoia de a incepe serviciul pana la senzatia ca laptele matern nu mai este suficient pentru cei mici. Avantajul este insa ca formula de lapte praf contine nutrienti – vitamine si minerale – esentiale pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a copiilor. 

Cum se introduc mesele de lapte praf in hranirea mixta? 

Inainte de a incepe introducerea laptelui praf in alimentatia bebelusului este necesar sa se aleaga formula potrivita pentru acesta. Fie ca are anumite nevoi speciale – formule anti-reflux, hipoalergenice sau fara lactoza – fie ca doresc sa aleaga o formula cat mai nutritiva, cum sunt cele de la Hipp, parintii ar trebui sa apeleze la ajutorul medicului pediatru care urmareste evolutia copilului. 

Ulterior trebuie sa se tina cont de faptul ca, in general, hranirea cu lapte praf se face dupa un anumit program, pe cand alaptarea se face la cerere. Astfel ca mesele de lapte praf vor fi mai putine pe parcursul unei zile decat cele cu lapte matern. 

In cazul in care suplimentarea cu lapte praf se face din cauza senzatiei ca laptele matern nu mai este suficient pentru a-l hrani pe bebelus, ar trebui ca acesta sa fie oferit numai dupa alaptare, daca cel mic da semne ca nu s-a saturat inca. 

In schimb, in cazul mamicilor care si-au reinceput activitatea, mesele cu lapte praf ar trebui programate in timpul cand de ingrijirea copilului se ocupa altcineva decat mama, in restul timpului fiind recomandat sa se continue alaptarea. 

Fiecare mama isi doreste tot ce este mai bun pentru copilul sau, astfel ca cele care ajung la decizia de a introduce laptele praf in alimentatia bebelusilor o fac dupa o analiza indelungata. 

Ultimele articole