18.8 C
București
16 mai 2024
AcasaCasa & GradinaCum alegi metodă de încălzire a locuinţei? Centrala electrică – singura soluţie...

Cum alegi metodă de încălzire a locuinţei? Centrala electrică – singura soluţie sigură?

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Sistemul de încălzire joacă un rol foarte important într-o locuinţă, iar atât în marile oraşe, cât şi în sate, centrală electrică şi centrală pe gaz reprezintă cele mai bune soluţii în acest sens. Dacă reţeaua de gaz nu este disponibilă, centrală electrică rămâne singură soluţie sigură care nu necesită un spaţiu foarte mare de depozitare pentru combustibilul folosit, cum este cazul centralelor pe lemne sau pe peleți.

În marile oraşe, centrală electrică este o soluţie bună numai pentru locuinţele mai mici, din cauza consumului foarte mare. Fiecare proprietar îşi alege metoda de încălzire adecvată în funcţie de buget şi de suprafaţa locuinţei, dar şi de posibilităţile zonei.

Cum alegi cea mai bună metodă de încălzire pentru locuinţa ta?

Pentru a alege cea mai bună metodă de încălzire în locuinţă, înainte de a investi într-o centrală electrică sau pe gaz, este foarte important ca proprietarii să se ocupe de izolarea pereţilor apartamentului sau casei, eliminând sau diminuând riscul pierderilor de căldură şi făcând economii considerabile la bugetul familiei.

De aceea, înainte de a alege sistemul de încălzire, este important ca proprietarii să ia în calcul următoarele aspecte:

·  suprafaţa locuinţei;

·  resursele naturale care sunt puse la dispoziţia proprietarilor în zona în care locuiesc;

·  costurile referitoare la investiţia şi la mentenanţa sistemului de încălzire;

·  cheltuieli lunare după montarea aparaturii.

Pe piaţa sunt disponibile atât metode convenţionale, cât şi ecologice de încălzire a casei, iar proprietarii trebuie să aleagă cea mai bună metodă de încălzire a unei case în acord cu preferinţele lor.

Principalele metode de încălzire ale unei case şi beneficiile lor

Cele mai importante metode de încălzire ale unei locuinţe includ:

·  centrala termică pe gaz, care foloseşte gazul pentru a încălzi caloriferele şi apa de la robinete, fiind cea mai ieftină şi mai eficientă opţiune disponibilă pentru consumatorii casnici. Centrala termică pe gaz satisface cele mai înalte solicitări de încălzire şi de apă caldă, fiind soluţia perfectă pentru o familie numeroasă, necesitând lucrări minime de întreţinere;

·  centrala termică pe lemne, care foloseşte combustibilul natural şi solid pentru a încălzi apă şi caloriferele, fiind cea mai ieftină şi mai bună opţiune pentru casele aflate în zonele rurale. Este important de avut în vedere faptul că funcţionarea corectă a centrale pe lemne implică o supraveghere atentă, dar şi un sistem care să regleze tirajul de aer, iar lemnele să fie foarte bine uscate;

·  centrala electrică este cea mai sigură opţiune, folosind în totalitate electricitate pentru a încălzi caloriferele şi apa din casă. Centrala electrică nu este indicată pentru suprafeţele mari, pentru familiile în care se consuma multă apă caldă, însă este o soluţie foarte ieftină din punct de vedere al montajului şi al investiţiei iniţiale, comparativ cu cea a unei centrale termice pe gaz. Cu toate acestea, energia electrică este mult mai scumpă decât cea a gazului. Centrala electrică este soluţia perfectă pentru locuinţele în zonele rurale în care nu există reţele de gaze naturale şi încălzirea pe lemne este foarte dificilă.

Ultimele articole