15.7 C
București
20 mai 2024
AcasaDiverseCum deosebiți un parfum YSL fals de unul autentic?

Cum deosebiți un parfum YSL fals de unul autentic?

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Brandul francez de designer Yves Saint Laurent, cunoscut și sub acronimul YSL, este una dintre cele mai consacrate și emblematice mărci de pe piață, atât în domeniul parfumurilor, cât și în modă. Desigur, succesul nu vine fără provocări, mai ales în era tehnologiilor sofisticate. Numeroși escroci au încercat de-a lungul timpului să valorifice valoarea brandului YSL și să inunde piața cu sticle de parfum false, provocând confuzie și furie în rândul celor care caută un parfum autentic.

Dar puteți oare deosebi un parfum YSL adevărat de unul fals?

Există mai multe moduri de a spune dacă un parfum YSL este autentic. La prima vedere, cutia trebuie să fie corect împachetată, numărul de serie de pe cutie și sticlă să coincidă și designul sticlei de parfum trebuie să fie cel original. Vreți să aflați mai multe? În acest articol vă dezvăluim metode fiabile și utile atunci când verificăm autenticitatea unei sticle de parfum YSL.

ü  Verificați atent ambalajul

Un lucru pe care nu ar trebui să-l neglijați niciodată atunci când determinați autenticitatea unui parfum este starea în care se prezintă cutia. Un parfum original Yves Saint Laurent va fi învelit imaculat și strâns corect în celofan, fără slăbiri excesive sau cute pliate necorespunzător în orice parte a ambalajului. La urma urmei, cutiile sunt împachetate de mașini, așa că nu ar trebui să existe nicio ciudățenie, nu?

Ei bine, dacă aveți în față un parfum contrafăcut, atunci este probabil să nu fie împachetat corect (sau chiar neambalat – vi se oferă doar sticla spre cumpărare).

Din fericire, ambalajul este primul lucru pe care trebuie să-l îndepărtezi atunci când primești un nou parfum, așa că dacă sticla dumneavoastră de parfum a fost prost ambalată, atunci probabil vei putea refuza să achiziționezi un fals, chiar înainte de a desigila sticla.

ü  Căutați nereguli ale sticlei de parfum

Următorul lucru pe care ar trebui să-l faceți când ați primit o sticlă de parfum despre care banuiți că este un fals este să verificați designul sticlei.

Cum? Ei bine, din fericire, în era internetului, aveți acces la materialele de marketing ale unei mărci cu o simplă căutare pe Google. Comparați atent sticla pe care o aveți cu imaginea de pe site-ul oficial YSL. Se potrivește fontul literelor etichetei de pe sticlă? Capacul este la fel? Pare ceva deplasat sau ciudat în legătură cu sticla de parfum?

Sticlele autentice de parfum YSL vor avea muchii  netede și marginile cu un finisaj lucios; falsificatorii nu pot egala de obicei acest nivel de calitate. Dacă sticla de parfum se simte aspră la pipăit și fațetată inutil – ceea ce înseamnă că are o serie de contururi și unghiuri diferite – atunci s-ar putea foarte bine să deții un fals. În cele din urmă, asigurați-vă că inclusiv capacul este simetric și se potrivește perfect pe atomizor. Dacă vă este greu să puneți capacul pe sticlă sau să-l scoateți, atunci aveți motive să vă faceți griji.

ü  Verificați culoarea parfumului

Un alt lucru de inspectat este culoarea parfumului. Yves Saint Laurent și alte mărci importante de designer nu aleg să folosească cantități mari de coloranți în parfumurile lor, așa că de obicei culoarea parfumului în sine este deschisă sau cumva, întunecată natural. Dior Homme Parfum, de exemplu, are o culoare destul de închisă, dar are un aspect natural.

Cu toate acestea, dacă sticla ta de parfum YSL pare să fie neobișnuit de vie sau strălucitoare la culoare, atunci s-ar putea să ai un fals.

Este adevărat că, pe parcursul timpului, parfumul își schimbă culoarea. Aromele care par albastre s-ar putea schimba într-un albastru-gri, având suficient timp pentru macerare. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, culoarea parfumului devine mai puțin vibrantă pe măsură ce trece timpul. Dacă ați primit o sticlă de parfum cu o culoare nefiresc de vibrantă, atunci este foarte probabil fals.

  • Analizați codurile lotului de parfum

Toate parfumurile YSL vin cu un cod de lot, numit deseori număr de serie. Aceasta indică data la care a fost fabricat parfumul. Puteți găsi codul lotului în două locuri. Unul va fi fie partea de jos, fie partea din spate a cutiei. Celălalt loc va fi fie fundul, fie spatele sticlei (de obicei fundul).

Localizați codul lotului în aceste două poziții. După ce ați făcut acest lucru, verificați dacă codul lotului de pe sticlă și de pe cutie sunt același. Dacă nu sunt, acesta este un indiciu sigur că sticla de parfum este una falsă.

Concluzii

La urma urmei, cea mai sigură modalitate de a achiziționa un parfum de designer este direct de la marca în sine sau de la un retailer certificat. Numeroase magazine online de parfumuri cum este Parfumation, comercializează de asemenea doar parfumuri autentice.

Ultimele articole