13.8 C
București
20 mai 2024
AcasaLifestyleDe ce să alegi bijuterii din aur alb?

De ce să alegi bijuterii din aur alb?

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Pasiunea pentru aur s-a dezvoltat încă din cele mai vechi timpuri, fiind considerat unul dintre cele mai prețioase metale existente. 

De-a lungul timpului, s-au realizat mai multe variații ale sale, existând pe lângă aurul galben obișnuit și cunoscut de toată lumea și aur alb, roz, roșu sau chiar gri. Pentru confecționarea aurului de o altă nuanță se utilizează diverse aliaje care generează culoarea respectivă. De exemplu, aurul alb se obține din amestecul de paladiu sau chiar argint (uneori) și aur obișnuit. 

Pentru ca metalul prețios să capete nuanța albă și strălucitoare, este placat, de regulă, cu rodiu, unul dintre cele mai scumpe aliaje. Cu toate că este un metal durabil, există posibilitatea ca, după mai mulți ani de purtare, acesta să-și piardă strălucirea. 

Partea bună este că orice bijutier poate reaplica stratul exterior de rodiu, îmbunătățind aspectul bijuteriei. 

Astfel, cei care sunt în căutarea unor bijuterii de aur deosebite care să facă parte din colecția lor de acasă, pot citi în continuare informațiile de mai jos  pentru a afla mai multe despre aurul alb.

4 motive să cumperi bijuterii din aur alb

1. Nuanță elegantă

Aurul alb are o nuanță asemănătoare cu platina, însă este cu mult mai accesibil, dovedindu-se a fi o variantă de-a dreptul atractivă, elegantă și rafinată. Poate să fie asortat unei rochii lungi, de seară, cu o poșetă argintie. Din acest motiv, aurul alb capătă popularitate mai ales în rândul evenimentelor formale, cum ar fi nunțile, pentru a reda simplitatea și prețiozitatea ținutei.

2. Durabilitate crescută

Spre deosebire de alte metale prețioase, aurul alb placat cu rodiu are o durabilitate crescută, rezistând cu succes și la zgârieturi. Cu toate acestea, pentru menținerea sa în formă cât mai bună, este necesar să se depoziteze în cutii speciale de bijuterii, pentru ca suprafața metalului să fie cât mai bine protejată.

3. Asortarea cu alte bijuterii

Există numeroși specialiști care consideră că aurul alb reușește să se asorteze excelent cu diamantele spre deosebire de aurul clasic galben, datorită faptului că au nuanțele asemănătoare. Astfel, lănțișorul din aur alb de care se atașează un pandantiv cu diamant se dovedește a fi o variantă estetică, rafinată, de bun gust, îmbunătățind considerabil aspectul oricărei ținute.

4. Inel de logodnă din aur alb – o alegere de bun gust

Iubiții care vor să facă mărețul pas de a-și cere iubitele în căsătorie își pot îndrepta atenția către inelul de logodnă din aur alb. Bineînțeles, cea mai sigură variantă este să se țină cont de preferințele partenerei, astfel încât surpriza să fie și mai plăcută, însă aurul alb este o alegere de bun gust în orice situație. Nimeni nu poate da greș cu o astfel de bijuterie care este apreciată și îndrăgită încă de la prima purtare.

Cu alte cuvinte, aurul alb nu trebuie să lipsească din colecția de bijuterii a niciunei femei care apreciază stilul elegant și care are o tendință către purtarea unor astfel de accesorii rafinate și delicate. Acest metal prețios este și va fi una dintre cele mai fine alegeri în materie de bijuterii.

Ultimele articole