23.5 C
București
15 aprilie 2024
AcasaSanatateDe ce sa introduci sucul de catina in alimentatia familiei tale? Principalele...

De ce sa introduci sucul de catina in alimentatia familiei tale? Principalele motive  

Data:

Articole asemanatoare

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Sisteme de drenaj pentru zone cu trafic intens: soluții eficiente pentru drumuri și autostrăzi

Sistemele de drenaj sunt esențiale pentru captarea și îndepărtarea...

Zona Pipera – o oază de liniște pentru cei care vor să achiziționeze apartamente

În inima vibrantului oraș București, înconjurată de agitația urbană,...

Explorând Echipamentul de Vânătoare pentru Primăvară: Un Ghid Detaliat

Primăvara este un moment minunat pentru pasionații de vânătoare,...

Catina este unul dintre fructele minune care se cultiva si in Romania si care este recunoscuta pentru continutul sau ridicat de vitamina C si efectele sale puternice antioxidante. Tocmai de aceea tot mai multi oameni au inceput sa o introduca in alimentatia lor, sub diferite forme. 

Cu toate acestea, inca mai exista sceptici, care considera ca efectele alimentelor naturale in general nu sunt atat de miraculoase cum sunt prezentate. De aceea, pentru a se convinge cat de benefica poate fi catina, acestia ar trebui sa incerce un suc de catina, care este bun la gust si usor de administrat – in ciuda gustului acrisor pe care aceste fructe il au – pentru o perioada de 3 luni. Principalele motive pentru care ar trebui sa faca acest lucru sunt: 

Catina poate fi consumata in diferite feluri 

Cum gustul fructelor de catina este unul acrisor, putini sunt cei care se incumeta sa o consume in stare naturala. Numai ca aceasta poate fi gasita si consumata in alte forme, fara a-si pierde insa calitatile si proprietatile medicinale. Sucul de catina presat la rece, simplu sau in compozitie cu sucul din alte fructe la fel de sanatoase, cum ar fi aronia, este numai unul dintre variante. 

De la bine cunoscuta miere cu catina, la fructe uscate, pulbere de catina, ceaiuri, siropuri sau decoct, ulei de catina sau chiar dulceata, toate acestea pot fi introduse foarte usor in alimentatia intregii familii. 

Are multiple beneficii pentru sanatate

Catina mai este denumita si „ginsengul romanesc” tocmai datorita continutul ridicate de vitamine si minerale, precum si datorita proprietatilor vindecatoare pe care le are. Una dintre cele mai cunoscute proprietati ale catinei este ca sustine sistemul imunitar, numai ca aceasta este foarte benefica si in afectiuni cardiovasculare, sustinand sanatate inimii si intarind peretii celulari ai vaselor de sange. De asemenea, aceasta contribuie si la mentinerea sanatatii inimii. 

Un alt motiv pentru care catina ar trebui introdusa in alimentatia familiei este faptul ca aceasta nu are contraindicatii, putand fi consumata de persoane de orice varsta, dar in cantitatile recomandate. 

Ultimele articole