2 C
București
20 martie 2025
AcasaSanatateExtractia molarului de minte: cand se recomanda acest procedeu? Iata ce spun...

Extractia molarului de minte: cand se recomanda acest procedeu? Iata ce spun specialistii din domeniu!

Data:

Articole asemanatoare

Afaceri de la zero cu fonduri europene idei si finantare

Oportunități de finanțare pentru afaceri de la zeroCând vine...

Colesterol marit factori de risc si metode de reducere

Colesterolul si riscurile saleColesterolul este o substanta grasa produsa...

Conectare telefon la TV prin cablu USB cum functioneaza

Ce Inseamna Conectare Telefon la TV Prin Cablu USB In...

Evaluare bunuri mobile: estimează valoarea corectă a bunurilor tale

Evaluarea bunurilor mobile este importantă pentru a determina valoarea...

Top 10 comune: analiza demografica a Romaniei

Romania este o tara bogata in diversitate demografica si...

La momentul actual, ca urmare a numeroaselor inovatii ce si-au facut aparitia in domeniul stomatologic, tot mai multi oameni au inceput sa puna un accent deosebit pe sanatatea lor dentara. Asadar, obtinerea unui zambet cat mai frumos din punct de vedere estetic a devenit un aspect extrem de esential pentru marea majoritate a persoanelor. O influenta pozitiva, in acest caz, a avut-o si mass-media, majoritatea starurilor prezentate avand parte de o dantura de invidiat, ideala s-ar putea spune.

Asadar, dorind sa ajute la informarea unui numar cat mai ridicat de persoane, in articolul de fata au fost aduse in discutie principalele detalii cu privire la subiectul extractie molar de minte, prin aceasta modalitate oamenii putand sa stie cat mai multe despre tratamentul respectiv in situatia in care ar trebui sa-l parcurga.

Cand se recomanda extractia molar de minte?

Maselele de minte ajung sa erupa, de obicei, cand o persoana are varsta cuprinsa intre 17 si 25 de ani. De-a lungul istoriei s-a considerat ca acestea sunt utile deoarece ajuta in procesul de masticatie. Cu toate acestea, studiile recente au demonstrat cu totul altceva, ele sustinand ca maselele de minte sunt virtual nefolositoare pentru dantura. 

Atunci cand erup intr-un mod cat se poate de sanatos, molarii de minte nu au nevoie sa fie extrasi. Totusi, exista si posibilitatea ca acestia sa ajunga sa erupa in situatii mai precoce, dupa cum urmeaza sa fie observat in randurile urmatoare. 

Daca maselele de minte nu dispun de suficient spatiu pentru a creste, ele pot sa afecteze, prin forta, ceilalti molari prezenti. In situatia de fata, pot aparea numeroase probleme de malpozitie a dintilor, cat si neplaceri de natura ocluzo articulara. Pe deasupra, daca molarii de minte se dezvolta in directia obrajilor, cei din urma, alaturi de limba, vor putea fi raniti.

Daca maselele respective nu ajung sa erupa in totalitate, acestea pot duce la aparitia unor complicatii serioase. De exemplu, ca urmare a pozitiei lor destul de inaccesibile, ele nu vor putea fi igienizate corespunzator, ceea ce ar putea fi un factor decisiv pentru aparitia si dezvoltarea cariilor

In concluzie, acestea sunt informatiile ce trebuie luate la cunostinta.

Ultimele articole