11.1 C
București
16 mai 2024
AcasaSanatateExtractia molarului de minte: cand se recomanda acest procedeu? Iata ce spun...

Extractia molarului de minte: cand se recomanda acest procedeu? Iata ce spun specialistii din domeniu!

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

La momentul actual, ca urmare a numeroaselor inovatii ce si-au facut aparitia in domeniul stomatologic, tot mai multi oameni au inceput sa puna un accent deosebit pe sanatatea lor dentara. Asadar, obtinerea unui zambet cat mai frumos din punct de vedere estetic a devenit un aspect extrem de esential pentru marea majoritate a persoanelor. O influenta pozitiva, in acest caz, a avut-o si mass-media, majoritatea starurilor prezentate avand parte de o dantura de invidiat, ideala s-ar putea spune.

Asadar, dorind sa ajute la informarea unui numar cat mai ridicat de persoane, in articolul de fata au fost aduse in discutie principalele detalii cu privire la subiectul extractie molar de minte, prin aceasta modalitate oamenii putand sa stie cat mai multe despre tratamentul respectiv in situatia in care ar trebui sa-l parcurga.

Cand se recomanda extractia molar de minte?

Maselele de minte ajung sa erupa, de obicei, cand o persoana are varsta cuprinsa intre 17 si 25 de ani. De-a lungul istoriei s-a considerat ca acestea sunt utile deoarece ajuta in procesul de masticatie. Cu toate acestea, studiile recente au demonstrat cu totul altceva, ele sustinand ca maselele de minte sunt virtual nefolositoare pentru dantura. 

Atunci cand erup intr-un mod cat se poate de sanatos, molarii de minte nu au nevoie sa fie extrasi. Totusi, exista si posibilitatea ca acestia sa ajunga sa erupa in situatii mai precoce, dupa cum urmeaza sa fie observat in randurile urmatoare. 

Daca maselele de minte nu dispun de suficient spatiu pentru a creste, ele pot sa afecteze, prin forta, ceilalti molari prezenti. In situatia de fata, pot aparea numeroase probleme de malpozitie a dintilor, cat si neplaceri de natura ocluzo articulara. Pe deasupra, daca molarii de minte se dezvolta in directia obrajilor, cei din urma, alaturi de limba, vor putea fi raniti.

Daca maselele respective nu ajung sa erupa in totalitate, acestea pot duce la aparitia unor complicatii serioase. De exemplu, ca urmare a pozitiei lor destul de inaccesibile, ele nu vor putea fi igienizate corespunzator, ceea ce ar putea fi un factor decisiv pentru aparitia si dezvoltarea cariilor

In concluzie, acestea sunt informatiile ce trebuie luate la cunostinta.

Ultimele articole