Atat balcoanele, cat si terasele sunt de obicei expuse direct si deosebit de puternic la intemperii. Ploaia, gerul si frigul, mai ales iarna, pot provoca pagube care in cele din urma, capata proportii mai mari. Consecinta este patrunderea umiditatii.
Daunele sunt de obicei foarte grave, mai ales atunci cand apa inghetata se extinde in articulatii si se crapa. Pentru a preveni acest lucru, ar trebui sa protejezi podeaua zonei exterioare cu hidroizolatii oferite de conduraru.ro. Prin etansarea suprafetei, poti preveni daunele consecutive pe termen lung.
Terasele si balcoanele sunt expuse conditiilor meteorologice extreme si in continua schimbare. Deoarece aceste componente sunt inevitabil conectate la casa, necesita o etansare fiabila. Daca hidroizolatia balconului sau terasei este insuficienta sau defectuoasa, apa de ploaie poate patrunde in intreaga componenta sau cladire si poate provoca daune majore.
Componentele adiacente sunt apoi puse in pericol. Pentru a evita acest lucru, este important sa acorzi o atentie deosebita semnelor de patrundere a apei in structura. Acestea includ, de exemplu, pete de apa pe partea inferioara a tavanului, pete intunecate pe fatada adiacenta sau chiar placi care se desprind. Odata ce aceste semne au fost identificate, balconul ar trebui renovat pentru a evita deteriorarea ulterioara.
Cerinte pentru hidroizolatii terase si balcoane
Indiferent daca este vorba despre o constructie noua sau renovare – cerintele pentru hidroizolatie a teraselor si a balcoanelor sunt practic aceleasi. In ambele cazuri, este esential sa se asigure o protectie fiabila impotriva patrunderii umezelii si patrunderii inghetului, de exemplu atunci cand urmeaza sa fie efectuata placarea cu faianta.
Acelasi lucru este valabil si pentru lucrarile pregatitoare. Exista zone cu probleme deosebite atat in hidroizolatii balcoane, cat si terase. Acestea sunt de obicei conexiunile, de exemplu pe ferestre, usi sau jgheaburi.
Deoarece acestea au un mare potential de erori, ele trebuie hidroizolate cu deosebita atentie, pentru a evita daunele consecutive. In practica, aceasta inseamna nu doar aplicarea hidroizolatiei, ci si instalarea benzii de etansare sau a colturilor de etansare, in functie de situatie.
Hidroizolatii – avantaje
Inainte de a avea loc impermeabilizarea propriu-zisa, este important sa se efectueze toate lucrarile preliminare necesare. Aceasta include, de exemplu, expunerea subsolului prin indepartarea pardoselii, curatarea zonei balconului sau terasei, evaluarea capacitatii portante a subsolului si testul de panta, pentru a se asigura ca nu ramane apa la suprafata.
In plus, atasamentele precum balustradele sau jgheaburile de ploaie trebuie indepartate inainte de renovare si apoi incorporate profesional in noua hidroizolatie. Odata ce toate lucrarile pregatitoare au fost finalizate, poate incepe implementarea hidroizolatiei. Asa-numitele etansari reactive, care sunt denumite si acoperiri flexibile de polimer groase (FPD), devin din ce in ce mai importante.
In comparatie cu acoperirile traditionale de bitum gros, acestea au multe avantaje. Pe de o parte, etansarile reactive nu contin bitum, ceea ce le ofera un avantaj clar in ceea ce priveste echilibrul ecologic.
Cu hidroizolatii reactive moderne, precum solutiile de la Conduraru, se pot economisi si pasi de lucru, deoarece nu este necesara nici aplicarea unui grund, nici incorporarea unei tesaturi. In timpul procesarii, este important sa se aplice sigiliul uniform pe intreaga suprafata.
Datorita proprietatilor excelente ale hidroizolatiei reactive, cum ar fi flexibilitatea ridicata, hidroizolatia protejeaza si impotriva micilor fisuri sau miscari ale structurii. Poti afla mai multe detalii si pe blog.