13.8 C
București
20 mai 2024
AcasaUncategorizedIasi obiective turistice

Iasi obiective turistice

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Podul de la Podu Iloaiei

Podul de la Podu Iloaiei se afla pe raza localitatii Iasi si este unul dintre cele mai vechi constructii din oras. Construit intre anii 1548 si 1552, podul a fost construit sub conducerea lui Petru Rares. Acesta era in trecere spre Moldova si a construit podul pentru a usura traficul pietonal intre cele doua tari. Acesta este considerat unul dintre cele mai importante obiective turistice din Iasi si, pe langa faptul ca ofera o vedere frumoasa asupra locului, ofera si o mare parte din istoria orasului.

Palatul Culturii

Palatul Culturii este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Iasi. Palatul a fost construit in perioada interbelica si a fost realizat de arhitectul Ioan D. Berindei. Acesta a fost construit in stilul baroc si neoromanesc, care se remarca prin arhitectura pe care o ofera. Palatul Culturii adaposteste, de asemenea, Muzeul de Istorie si Arta, Galeria de Arta si Teatrul National "Vasile Alecsandri". Acesta se afla langa Catedrala Mitropolitana si este un obiectiv turistic de neuitat.

Parcul Copou

Parcul Copou este unul dintre cele mai vechi parcuri amenajate din Romania, fiind construit incepand cu secolul al XVIII-lea. Parcul are o suprafata de aproximativ 30 de hectare si este situat in partea de nord-vest a orasului. Parcul Copou ofera o vedere panoramica asupra orasului si ofera, de asemenea, o gama variata de locuri si obiective turistice, precum lacul din mijlocul parcului, statuile care adorna parcul, gradinile si aleile. Acesta este un punct de atractie pentru vizitatori si se poate spune ca acesta este cea mai importanta obiectiv turistic din Iasi.

Muzeul Unirii

Muzeul Unirii este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Iasi. Acesta se afla in imediata apropiere a Palatului Culturii si a fost construit in anul 1924 pentru a celebra Unirea Principatelor Romane, care a avut loc in 1859. Muzeul adaposteste, de asemenea, o expozitie permanenta care prezinta istoria Unirii. Muzeul mai adaposteste si o colectie de bijuterii din epoca romanilor si desene ale lui Mihai Eminescu. Muzeul Unirii este un obiectiv turistic popular si poate fi vizitat ori de cate ori vizitatorii doresc.

Manastirea Golia

Manastirea Golia este un obiectiv turistic extrem de popular in Iasi. Manastirea a fost construita in secolul al XVI-lea si a fost construita din lemn si piatra. Manastirea este una dintre cele mai frumoase constructii din Romania si ofera o vedere panoramica asupra orasului. Acesta adaposteste, de asemenea, tablouri si opere de arta care pot fi admirate de vizitatori. Manastirea Golia este un obiectiv turistic popular si este un must-see pentru cei care viziteaza Iasi.

Catedrala Mitropolitana

Catedrala Mitropolitana este un alt obiectiv turistic important din Iasi. Construita in secolul al XVIII-lea, Catedrala este una dintre cele mai vechi constructii din Romania si se remarca prin arhitectura sa impresionanta. Catedrala adaposteste picturi si sculpturi care se remarca prin frumusetea lor. Acesta este un obiectiv turistic popular si poate fi vizitat de catre oricine doreste sa exploreze frumusetea orasului Iasi.

Concluzie

Iasi este un oras foarte frumos plin de obiective turistice si este un oras care ofera o multime de lucruri de facut si de vazut. Cu toate acestea, istoria si cultura sa unica sunt cele care fac din acest oras un loc atat de special si de vizitat. Fie ca veti opta pentru Podul de la Podu Iloaiei, Palatul Culturii, Parcul Copou, Muzeul Unirii, Manastirea Golia sau Catedrala Mitropolitana, obiectivele turistice din Iasi sunt un must-see pentru oricine doreste sa exploreze si sa descopere frumusetea orasului.

Ultimele articole