15.9 C
București
15 aprilie 2024
AcasaDiverseIustin Paraschiv, fondatorul LaProvincia consideră esențială reducerea emisiilor de CO2 în 2023

Iustin Paraschiv, fondatorul LaProvincia consideră esențială reducerea emisiilor de CO2 în 2023

Data:

Articole asemanatoare

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Sisteme de drenaj pentru zone cu trafic intens: soluții eficiente pentru drumuri și autostrăzi

Sistemele de drenaj sunt esențiale pentru captarea și îndepărtarea...

Zona Pipera – o oază de liniște pentru cei care vor să achiziționeze apartamente

În inima vibrantului oraș București, înconjurată de agitația urbană,...

Explorând Echipamentul de Vânătoare pentru Primăvară: Un Ghid Detaliat

Primăvara este un moment minunat pentru pasionații de vânătoare,...

Emisiile globale de CO2, principala sursă de încălzire globală, sunt de așteptat să atingă un nivel fără precedent în 2023 și chiar să continue să crească exponențial în anii următori, dat fiind că, per ansamblu, doar foarte puține investiții au fost alocate la nivelul guvernelor energiilor regenerabile pe plan global. Și cu atât mai puțin în România.

Chiar dacă aceasta este situația de fapt care nu poate să fie negată, dată situația critică existentă în țara noastră, preocupările privind o dezvoltare durabilă rămân cel mai adesea cel mult la nivel de intenții din partea oficialităților. 

Și, ca întotdeauna la noi, acțiunile private sunt acelea care fac diferența. În acest sens, Iustin Paraschiv, fondatorul LaProvincia, a afirmat de curând că: “Reducerea emisiilor de CO2 este o prioritate pentru noi în 2023”.

Iustin Paraschiv, un antreprenor vizionar care mizează pe energia fotovoltaică

Holdingul Carmistin, al cărui reprezentant de bază este Iustin Paraschiv, deja a investit în anul ce a trecut în energia verde, demarând un proiect de anvergură la finalul căruia firmele componente vor folosi energia generată de nu mai puțin decât 10.500 de panouri fotovoltaice. Ele vor deține o capacitate de 4,5 MW, ele urmând a fi montate pe 18 amplasamente ale Grupului Carmistin, diminuând emisiile de dioxid de carbon cu aproape 3.300 de tone pe an.

Este modul concret în care grupul de firme amintit dorește să protejeze pe cât îi stă în putință mediul înconjurător, în condițiile în care specialiștii internaționali au făcut niște prevestiri foarte sumbre despre ceea ce ne-ar putea aștepta în viitor dacă nu luăm acum toate măsurile cuvenite. Mai concret, se pare că efectele dramatice ale încălzirii globale vor deveni din SF realitate înainte ca un copil născut la început de 2023 să împlinească 30 de ani.

Unele substanțe poluante au ajuns la niveluri periculoase oamenilor și mediului în ansamblu în ritm alert, iar consecințele extreme care rezultă din deceniile de industralizare haotică au condus la emisii de dioxid de carbon care vor afecta vrând-nevrând viețile copiilor și nepoților noștri. În ce grad se va produce asta depinde de soluțiile ce se vor găsi și cât de rapid vor fi puse acestea puse în practică. Altfel, viitorul nu arată deloc bine pentru locuitorii planetei noastre. 

Având în față acest tablou general prea puțin plăcut, antreprenorii vizionari, așa cum este și Iustin Paraschiv de la holdingul Carmistin, au decis ca să acționeze ei înșiși, pentru a-și menține afacerile pe linia de plutire în perioada următoare, a o face în continuare profitabilă.

Dar pentru acest lucru mai întâi este necesar să se aloce bani mulți pentru producerea de energie din surse nepoluante.

Iată de ce este o provocare de prim ordin la Carmistin reducerea amprentei de carbon. Ea este în atenția tuturor celor ce lucrează la firmele ce fac parte din această organizație autohtonă agroindustrială. Așa, branduri precum LaProvincia, vor rezista pe piață spre bucuria consumatorilor din întreaga țară.

Ce este amprenta de carbon?

Denumirea de amprentă de carbon se referă la o metodă internațională utilizată pentru măsurarea emisiilor de gaze cu efect de seră în timpul diferitelor activități umane, precum ar fi: fabricarea de produse industriale, muncile agricole, prestarea de servicii, evenimente și alte activități. În concret, gazele dioxid de carbon, metan, protoxid de azot, clorofluorocarbon și ozon sunt transformate în carbon, declanșând așa-numitul efect de seră. 

Cu amprenta de carbon este acum posibil ca să evaluăm impactul pe care activitățile noastre le provoacă asupra atmosferei și modul în care aceasta interferează cu schimbările climatice. 

Dacă antreprenorii acționează activ ca să reducă emisiile de CO2 pentru o activitate sustenabilă și profitabilă în anii ce vin, mai trebuie spus că și clienții apreciază din ce în ce mai mult acele produse care au fost realizate de către companiile care se preocupă atent de protejarea mediului.

Și uite așa toată lumea câștigă pe termen mediu și lung: firmele obțin profit, o parte îl investesc în continuare în tehnologii cât mai puțin poluante, clienții au garanția că plătind prețul (chiar dacă un pic mai mare) ajută firmele prietenoase cu natura să se dezvolte în continuare și astfel generațiile ce se nasc de acum înainte vor putea să se bucure de ceea ce le oferă planeta, nu să se lupte să supraviețuiască într-o lume distopică în care va fi dificil chiar și să respiri.

Sondaje numeroase au arătat că peste trei sferturi dintre oameni preferă să cumpere produse și servicii de la companii sustenabile. Și, lucru deloc de neglijat, chiar sunt de acord să plătească mai mult pentru asta.

Antreprenorul Iustin Paraschiv, fondatorul grupului agroalimentar Carmistin cu siguranță va reveni cu numeroase proiecte ambițioase și investiții promițătoare pentru anul 2023, menite să asigure o reducere considerabilă a emisiilor de carbon și a altor noxe periculoase. Totul pentru o dezvoltare durabilă, unica în măsură să asigure un viitor bun nouă, dar mai ales generațiilor ce vor veni.

Ultimele articole