21.8 C
București
19 mai 2024
AcasaDiverseLăzile frigorifice profesionale cu temperatură de răcire medie: confort și fiabilitate

Lăzile frigorifice profesionale cu temperatură de răcire medie: confort și fiabilitate

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Lăzile frigorifice sunt echipamente comerciale omniprezente, concepute pentru a afișa și depozita pentru o perioadă scurtă de timp tot felul de băuturi, lactate, carne vrac sau la caserolă și cârnați în spațiile de vânzare cu amănuntul, pavilioane și alte locuri de alimentație publică.

Congelatorul ladă cu temperatură medie este o invenție destul de recentă. Modelele care au apărut pe la sfârșitul anilor 1980 au fost importate și s-au dovedit a fi extrem de populare pe piața comerțului alimentar din țara noastră, deoarece făceau posibilă economisirea produselor perisabile fără costuri mari.

Avantajele lăzilor frigorifice în catering

  • de regulă, un astfel de echipament are roți și este ușor de mutat;
  • produsele sunt așezate în ele în coșuri speciale care sunt ușor de schimbat la nevoie și sortează produsele;
  • modelele de lăzi congelatoare moderne sunt capabile să mențină temperatura setată pentru o perioadă de timp chiar și după oprirea curentului electric datorită unei bune izolații de care dispun;
  • capacul lăzii poate servi și drept suport la nevoie, dacă este metalic, opac;
  • roțile și capacul pot fi blocate;
  • are lumini LED în compartimentul interior de stocare.

Spre deosebire de congelatoarele voluminoase, lăzile frigorifice de congelare sunt echipamente frigorifice suple, care permit să se mențină produsele la o temperatură de răcire optimă pentru scurt timp.

Dacă temperatura sau umiditatea sunt depășite, poate exista o creștere a consumului de energie și defecțiuni minore în funcționarea unității frigorifice respective.

Lada frigorifică este interesantă și prin designul său simplu, dar eficient, care distribuie fluxurile de aer rece în toată camera de stocare.

Pentru lăzile frigorifice actuale se folosește un sistem de răcire îmbunătățit, asamblat pe baza de compresoare.

Unitatea frigorifică este gestionată de un controler electronic special care setează ciclul de funcționare a compresorului pentru a se menține în mod continuu temperatura necesară. Senzorii de temperatură ai aerului răspund la schimbările de temperatură de până la 1 grad Celsius (sau chiar mai puțin, la unele modele), dând un semnal controlerului pentru corectare.

Straturile de termoizolație împiedică scăparea frigului în exterior, ceea ce asigură o răcire eficientă a produselor încărcate în respectiva ladă frigorifică.

Tipuri populare de lăzi frigorifice

În comerțul modern, cele mai populare tipuri de echipamente de răcire sunt în principal:

  • lăzile frigorifice mici cu capac glisant curbat din sticlă, ce sunt concepute atât pentru răcire, cât și pentru afișarea comodă a mărfurilor;
  • lăzi frigorifice cu sticlă glisantă dreaptă utilizate pentru afișajul și depozitarea cărnii, peștelui, cârnaților și brânzeturilor răcite; se găsesc în zonele de vânzare din magazine alimentare sau raioane specializate din supermarketuri;
  • lăzile frigorifice cu capac opac folosite pentru depozitare produselor perisabile pentru un termen mai lung; de obicei sunt plasate în încăperi de utilitate și depozitare, deoarece este imposibil să se afișeze clienților mărfurile cu ajutorul lor; sunt convenabile pentru ergonomia pe care o au, datorită izolației termice sporite;
  • lăzile frigorifice tip coloană (turn), folosite în principal pentru depozitarea băuturilor răcoritoare vara.

Cum să alegi modelul potrivit de ladă congelatoare?

Pentru început, merită să te decizi de ce tip de ladă frigorifică ai nevoie, deoarece gama de asemenea echipamente profesionale este uriașă și multe modele sunt foarte specializate, îndeplinind doar o anumită sarcină. Deci, de exemplu, există lăzi de răcire cu capacitatea de a menține o temperatură constantă la zero grade Celsius, unități frigorifice cu răcire statică și dinamică.

După ce ai decis tipul de echipament necesar, merită să compari ergonomia diferitelor modele. De foarte multe ori, consumul de energie al modelului și, în consecință, costurile utilizării acestuia depind de lucruri mărunte precum ar fi sistemele de balamale ale capacelor, materialele de izolare utilizate.

Desigur, ar trebui să alegi un model de ladă frigorifică aptă de o utilizare pe termen lung, care să aibă izolație fiabilă și un consum redus de energie.

O atenție deosebită trebuie acordată întrebării dacă va fi convenabil să se efectueze inspecțiile de rutină și repararea componentelor tehnologice importante ale dispozitivului de răcire ales.

De asemenea, atunci când alegi un model de ladă frigorifică ar trebui să te  ghidezi după locația viitoare unde o vei așeza, astfel încât să nu se dovedească că dispozitivul este incomod sau pur și simplu imposibil de utilizat din cauza dimensiunilor mici ale incintei sau distanței prea mari față de sursa de alimentare.

Intră pe tcromania.com dacă vrei să îți dotezi unitatea cu niște lăzi congelatoare fiabile, pe care să le poți achiziționa la un preț bun!

Ultimele articole