16 C
București
13 aprilie 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice atena

Obiective turistice atena

Data:

Articole asemanatoare

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Sisteme de drenaj pentru zone cu trafic intens: soluții eficiente pentru drumuri și autostrăzi

Sistemele de drenaj sunt esențiale pentru captarea și îndepărtarea...

Zona Pipera – o oază de liniște pentru cei care vor să achiziționeze apartamente

În inima vibrantului oraș București, înconjurată de agitația urbană,...

Explorând Echipamentul de Vânătoare pentru Primăvară: Un Ghid Detaliat

Primăvara este un moment minunat pentru pasionații de vânătoare,...

obiective turistice atena

Atena, capitala Greciei, se află în partea de sud-est a Peninsula Balcanică. Este unul dintre cei mai vechi orașe din lume și se poate mândri cu o istorie bogată încă din secolul al VI-lea î.Hr. Acesta este motivul pentru care Atena atrage anual mii de turiști de la întreg mapamondul să se bucure de peisajele sale și de obiectivele sale turistice. Iată câteva dintre obiectivele turistice atractive din Atena.

Acropole

Acropole se află în centrul orașului Atena și este unul dintre cele mai faimoase obiective turistice din Grecia. Acesta a fost construit în secolul al V-lea î.Hr. și a fost capitala religioasă și politică a Greciei antice. Acropole se înconjoară de ziduri înalte și de obiective turistice importante precum Parthenon, Erectheion, Propileele și multe altele. Aceste obiective turistice sunt amplasate pe unul dintre cele mai înalte dealuri din Atena, oferind o vedere magnifică spre oraș.

Muzeul Acropolei

Muzeul Acropolei se află chiar lângă Acropole și a fost construit în anii 1880. Acesta este căminul pentru mii de obiecte istorice, sculpturi și reliefuri din perioada greacă și romană care au fost recuperate de la Acropole. Muzeul are de asemenea o pereche de galerii care conțin fotografii și informații despre Acropole. Muzeul Acropolei este deschis pentru vizitatori în fiecare zi în afară de luni.

Plaza Syntagma

Plaza Syntagma se află în centrul orașului Atena și este una dintre cele mai populare și vizitate locații turistice din Grecia. Această piață care datează din perioada otomană este acum căminul pentru o mulțime de obiective turistice, inclusiv un monument ce conține statuile lui Al. Ypsilantis și Th. Kolokotronis, Parlamentul Greciei și Palatul Prezidențial. Piața Syntagma este, de asemenea, locul unei ceremonii zilnice de schimbare a garzii, unde puteți vedea soldați în uniformă tradițională grecească.

Teatrul Odeon din Herodes Atticus

Teatrul Odeon construit în secolul al II-lea î.Hr. de către romanii ce i-au domnit destul de mult timp Greciei, se află aproape de Acropole. De-a lungul anilor a fost folosit pentru spectacole de teatru, dar și adunări publice. În prezent se organizează frecvent concerte și festivaluri aici, iar întreaga structură este încă foarte bine conservată.

Orașul vechi Plaka

Plaka se află în centrul orașului Atena și este unul dintre cele mai vechi cartiere din Atena. Acest oraș vechi este cunoscut pentru obiectivele turistice sale interesante, inclusiv o mulțime de magazine de suveniruri, taverne și cafenele. De asemenea, oaspeții pot să exploreze străzile înguste și înclinate și să admire casele vechi și clădirile interesante.

Marele Palat al lui Pericles

Marele Palat al lui Pericles a fost construit în secolul al V-lea î.Hr. și este cunoscut ca fiind unul dintre obiectivele turistice cele mai importante din Atena. Palatul a fost căminul nobililor și al regilor Greciei antice și este un exemplu de arhitectură greacă și romană. Acest palat este acum casa unor obiective turistice importante care includ Propileele și templul lui Erectheon.

Muzeul Arheologic

Muzeul Arheologic se află în centrul orașului Atena și oferă o mulțime de obiecte istorice și culturale, inclusiv vase, statui, reliefuri și obiecte realizate de grecii antici. Muzeul este organizat în secțiuni pe epoci și include o mulțime de obiective turistice interesante precum obiectele descoperite pe Acropole. Muzeul este deschis în fiecare zi în afară de luni.

Atena este unul dintre cele mai importante orașe din Europa și oferă o mulțime de obiective turistice interesante. Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele turistice importante din Atena, dar există multe altele pe care le puteți descoperi pe parcursul vizitei voastre în Atena. Acesta este un oraș care poate oferi ceva pentru toată lumea și vă poate oferi o experiență de neuitat.

Ultimele articole

Articolul pecedent
Articolul urmator