18.9 C
București
16 mai 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice bacau

Obiective turistice bacau

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

zona istorica

Bacau se afla in sud-estul Romaniei, fiind unul dintre cele mai vechi orase din tara. Desi este un loc mic, are un patrimoniu istoric interesant. Principalele obiective turistice din zona istorica a orasului sunt reprezentate de Catedrala Ortodoxa, Harta Pierre de Seglise, Manastirea Sf. Nicolae si Muzeul de Istorie si Arta.

Catedrala Ortodoxa se afla in Piata Centrala, fiind un simbol al orasului. Acest lacas a fost construit intre anii 1858 si 1863, fiind recunoscut pentru arhitectura sa interioara si exteriora. Peretii catedralei sunt decorati cu picturi religioase si intreaga constructie este acoperita cu tigla.

Harta Pierre de Seglise este amplasata in apropierea Catedralei Ortodoxe, fiind considerata una dintre cele mai importante obiective turistice din Bacau. Aceasta este o reprezentare a vechii orase Bacau, realizata in 1775 de catre Pierre de Seglise. Harta este lucrata manual, avand un caracter artistic si fiind una dintre cele mai vechi reprezentari ale orasului.

manastirea sf. nicolae

Manastirea Sf. Nicolae este situata in partea de est a orasului, fiind construita la inceputul secolului al XVIII-lea. Acest lacas religios este cunoscut pentru frumusetea sa interioara si pentru istoria sa bogata. Intreaga manastire este acoperita cu picturi religioase si fresce, iar piesele de arta sunt recunoscute la nivel international.

Cladirile manastirii au fost construite in stil baroc si neobizantin si cuprind un numar mare de elemente arhitecturale, precum: biserica, chiliile, chiliile mici, corul si casa parintelui. In plus, in aceasta zona se poate vizita si Manastirea Sf. Gheorghe, care a fost construita in secolul al XV-lea.

muzeul de istorie si arta

Muzeul de Istorie si Arta este situat in centrul orasului, fiind unul dintre cele mai mari muzee din regiune. Acesta a fost construit in urma cu mai mult de 100 de ani si cuprinde o colectie bogata de piese istorice si artefacte. Muzeul prezinta istoria orasului Bacau, precum si obiecte care dateaza din diferite perioade istorice.

In aceasta institutie sunt expuse obiecte vechi, de la unelte folosite de vechii locuitori si pana la armuri romane. Muzeul nu numai ca ofera informatii despre istoria orasului, dar si despre cultura si arta sa. Acesta gazduieste de asemenea expozitii de arta contemporana, ce au loc periodic.

piateta libertatii

Piata Libertatii (Piata Tricolorului) este una dintre cele mai importante obiective turistice din Bacau. Aceasta este situata in partea de vest a orasului, fiind inconjurata de cladirile istorice. In mijlocul pietei se poate vedea Monumentul Eroilor, construit in anul 1977. Piateta este cunoscuta si sub numele de “Parcul Tricolorului”, deoarece aici se afla si un steag tricolor, ce simbolizeaza libertatea orasului.

In preajma acestui monument se mai gasesc si alte cladiri vechi, precum casa cu turla. Aceasta este construita in stil baroc si are in fata sa un curte interioara, in care se pot vedea coloane si arcade. Piata Libertatii se afla in imediata apropiere a Muzeului de Istorie si Arta, fiind un loc potrivit pentru cei care doresc sa isi petreaca timpul liber.

muzeul militar

Muzeul Militar din Bacau a fost infiintat in anul 1931 si este situat in preajma Piata Libertatii. Acesta cuprinde o colectie bogata de piese istorice, precum arme si obiecte militare. In interior se pot vedea arme folosite in diferite epoci, precum si uniforme si echipamente militare.

De asemenea, muzeul prezinta si unele exponate avioane de vanatoare folosite in al doilea razboi mondial si alte obiecte militare. Acesta gazduieste periodic expozitii si manifestari culturale, ce se desfasoara in curtea interioara a muzeului. Muzeul Militar este un loc ideal pentru cei ce doresc sa exploreze istoria militarismului in aceasta zona.

concluzie

Bacau este un oras mic, dar cu o bogata istorie si patrimoniu. Acesta are o multime de obiective turistice, precum Catedrala Ortodoxa, Harta Pierre de Seglise, Manastirea Sf. Nicolae, Muzeul de Istorie si Arta, Piata Libertatii si Muzeul Militar. Toate acestea ofera turistilor oportunitatea de a explora cultura si patrimoniul orasului.

Ultimele articole