15 C
București
17 mai 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice bruxelles

Obiective turistice bruxelles

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

introducere

Bruxelles, capitala Belgiei, este una dintre cele mai interesante si mai bogate orase ale Europei. Aflata chiar la granita cu Franta, aceasta capitala moderna, cosmopolita si vibranta ofera vizitatorilor o experienta unica, atat in ceea ce priveste istoria sa, cat si in ceea ce priveste obiectivele turistice. Cu un numar impresionant de monumente, muzee, cladiri istorice si parcuri, Bruxelles este usor de explorat si ofera o experienta de neuitat tuturor celor care aleg sa viziteze aceasta destinatie.

Grand Place

Grand Place este una dintre cele mai importante obiective turistice din Bruxelles. Acest loc istoric, care dateaza din secolul al XIV-lea, este una dintre cele mai importante atractii ale orasului. Este inconjurat de gospodarii elegante din secolul al XVII-lea, cunoscute sub numele de “Casele Gildelor„, care astazi gazduiesc magazine si restaurante. Grand Place este si locul unde se organizeaza anual parada florilor, in anul septembrie, ce aduce milioane de turisti din intreaga lume.

Catedrala St. Michael si St. Gudule

Catedrala St. Michael si St. Gudule este o cladire gotica din secolul al XIII-lea ce se afla in centrul Bruxelles-ului. Aceasta catedrala impresionanta este locul ideal pentru cei care vor sa exploreze arhitectura istorica a orasului. De asemenea, catedrala adaposteste o adevarata comoara – una dintre cele mai importante colectii de aur si argint din Europa.

Muzeul des Beaux Arts

Muzeul des Beaux Arts din Bruxelles este unul dintre cele mai renumite muzee de arta din Europa. Situat in apropierea Grand Place, acest muzeu detine cea mai extinsa colectie de arta din Belgia, ce cuprinde picturi, sculpturi si obiecte de arta din secolele XV-XIX. Muzeul ofera si o varietate de expozitii temporare din lumea artei.

Cimitirul din Bruxelles

Pentru cei care sunt interesati de istoria orasului, cimitirul din Bruxelles ofera o experienta unica. Acest loc istoric, vechi de peste doua secole, este locul perfect pentru a explora vestigiile istorice ale orasului. Acest cimitir adaposteste monumente uimitoare, precum si cruci funerare ale persoanelor influente din vechime.

Parcurile Bruxelles-ului

Parcurile Bruxelles-ului sunt unele dintre cele mai frumoase locuri pentru a petrece timpul in aer liber. Acestea cuprind mai multe parcuri populare precum Parcul Tervuren, Parcul Cinquantenaire si Parcul Jubelpark. Acestea gazduiesc o varietate de activitati, de la plimbari in aer liber la practicarea sporturilor si joaca pentru copii. De asemenea, parcul Jubelpark ofera o vedere panoramica a orasului.

Manucuresti si piata

Manucuresti si piata sunt o alta obiectiva turistica importanta din Bruxelles. Acest loc adaposteste una dintre cele mai mari piete din Europa, unde vizitatorii pot savura putinele locale si poate cumpara produse traditionale. In apropierea acestui loc se afla si Manucuresti, o cladire veche de secol XVIII, care astazi este gazda unui hotel luxos.

Concluzie

Bruxellesul este un oras vibrant si modern, care se bucura de o importanta istorica si culturala, ce ofera o experienta unica tuturor celor care aleg sa exploreze orasul. Cu un numar impresionant de monumente, muzee, cladiri istorice si parcuri, Bruxellesul este usor de explorat si ofera o experienta de neuitat tuturor vizitatorilor sai. In Bruxelles, turistii pot explora Grand Place, catedrala St. Michael si St. Gudule, Muzeul des Beaux Arts, cimitirul din Bruxelles, precum si diverse parcuri si manucuresti si piata. Acestea sunt doar cateva dintre numeroasele obiective turistice din Bruxelles, care ofera o experienta de neuitat tuturor celor care aleg sa viziteze aceasta destinatie.

Ultimele articole