12.8 C
București
20 mai 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice bucovina

Obiective turistice bucovina

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Istoria Bucovinei

Bucovina a fost timp de multi ani o regiune istorica si una dintre provinciile Moldovei Medievale. Majoritatea locuitorilor din Bucovina sunt unguri si ucraineni, insa exista si alte minoritati precum germani, polonezi, evrei si ruteni. Primul record documentar al regiunii dateaza din 1388. Bucovina a fost cedata de Imperiul Austro-Ungar lui Romania in 1918 si a devenit provincie in 1930. Regiunea are o istorie bogata si unica, fiind una dintre cele mai frumoase provincii ale Romaniei.

Cea mai inalta varf a Bucovinei

In Bucovina, varful cel mai inalt se afla in Muntii Suhard si se numeste Pietrosu Rodnei. Acesta se afla la o altitudine de 1.827 m si este considerat cel mai inalt varf din Carpatii Orientali. Varful Pietrosu Rodnei ofera o vedere spectaculoasa asupra regiunii Bucovinei si a imprejurimilor sale. De asemenea, Pietrosu Rodnei este renumit pentru frumusetea sa si, prin urmare, este destinatia perfecta pentru excursii sau plimbari.

Mestesuguri si cultura

Mestesugurile traditionale sunt inca vii in Bucovina in zilele noastre si sunt cunoscute pentru calitatea si frumusetea produselor lor. Bucovina are o cultura bogata si variata, cu numeroase manifestari trad simbolice, precum Vama Carpatilor, un simbol al bucuriei, al comuniunii si al armoniei. Activitati precum vanatoare, pescuit si agricultura sunt si ele inca populare in aceasta regiune.

Monumente istorice

Bucovina are o bogata istorie si, prin urmare, o multime de monumente istorice. Unul dintre ele este Manastirea Putna, fondata in anul 1466 de Stefan cel Mare, domnitorul Moldovei. Manastirea Putna este una dintre cele mai frumoase si mai importante manastiri din Romania si este considerata un simbol al patriotismului si al crestinismului romanesc. De asemenea, Manastirea Voronet, fondata in 1488, este un alt monument istoric important din Bucovina.

Pesteri din Bucovina

Un alt obiectiv turistic important din Bucovina este Pestera Scarisoara, situata in Muntii Bihor. Aceasta pestera are o lungime de aproximativ 1200 m si adaposteste cel mai mare ghetar subteran din Europa. Pestera Scarisoara este una dintre cele mai frumoase si mai importante pesteri din Romania si este renumita pentru frumusetea si formele sale unice. De asemenea, in aceasta regiune se afla si Pestera Ialomicioara, una dintre cele mai vechi pesteri din Romania.

Parcuri nationale

Bucovina detine doua parcuri nationale, Parcul National Ceahlau si Parcul National Calimani. Parcul National Ceahlau se afla in Muntii Ceahlau si este cunoscut pentru frumusetea sa, fiind unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania. Parcul National Calimani se afla in partea de nord a Bucovinei si detine cea mai mare rezervatie de stejar din Europa. Acesta cuprinde o suprafata de aproximativ 27.000 de hectare si este unul dintre cele mai importante parcuri nationale din Romania.

Cele mai importante obiective turistice din Bucovina

Bucovina este una dintre cele mai frumoase provincii ale Romaniei, oferind numeroase obiective turistice interesante si unice, precum Pietrosu Rodnei, Manastirea Putna, Manastirea Voronet, Pestera Scarisoara si Pestera Ialomicioara. De asemenea, Bucovina gazduieste doua parcuri nationale, Parcul National Ceahlau si Parcul National Calimani, care ofera o experienta unica si spectaculoasa si aduc un plus de frumusete si diversitate regiunii. Bucovina este o destinatie minunata care ofera un amestec interesant de cultura, obiective turistice si experiente de neuitat.

Ultimele articole