15 C
București
17 mai 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice calimanesti

Obiective turistice calimanesti

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Calimanesti – un loc incarcat de istorie si frumusete

In primul rand, trebuie sa spunem ca Calimanesti este un loc minunat, plin de cultura si istorie. Acesta se afla in judetul Valcea, intr-o zona montana, la poalele muntilor Capatanii. Oraul este renumit pentru intinderile sale de paduri, in care se gasesc numeroase specii de copaci si arbusti. Pe langa frumusetea naturala, Calimanesti ofera si multe obiective turistice de care sa profitati.

Cascada Bigar

Cascada Bigar este unul dintre cele mai populare obiective turistice din Calimanesti. Aceasta cascada se afla la poalele muntilor Capatanii si se intinde pe o suprafata de aproximativ 14 hectare. Cascada este cunoscuta pentru apa ei limpede si pentru faptul ca este acoperita de o multime de flori salbatice. Intregul peisaj este unul de vis si iti va oferi momente de neuitat.

Biserica Sfantul Nicolae

Biserica Sfantul Nicolae din Calimanesti este un loc de pelerinaj si de interes arhitectural. Acest lacas de cult a fost construit in secolul al XVIII-lea si a suferit diverse renovari de-a lungul timpului. Pe langa frumusetea sa, biserica atrage anual mii de turisti, care vin sa admire arhitectura sa unica si sa se roage la icoanele sale vechi.

Muzeul Etnografic

Muzeul Etnografic din Calimanesti adaposteste o colectie unica de obiecte si piese din epoca medievala si moderna. Acest muzeu poate fi vizitat gratuit si ofera vizitatorilor oportunitatea de a explora istoria si cultura acestor locuri. Muzeul adaposteste, de asemenea, si o biblioteca cu carti vechi si documente ce pot fi consultate de vizitatori.

Rezervatia Naturala Bigar

Rezervatia Naturala Bigar se afla la poalele muntilor Capatanii si adaposteste una dintre cele mai frumoase cascade din Romania. Aceasta rezervatie este cunoscuta pentru padurile sale, specii rare de animale si pasari, precum si pentru plantele sale salbatice. Aici turistii pot face excursii si pot descoperi peisajele minunate de munte.

Cetatea Prislop

Cetatea Prislop a fost construita in secolul al XVI-lea si este situata la poalele muntilor Capatanii. Aceasta cetate este locul in care s-a petrecut o mare parte a luptei de rezistenta impotriva otomanilor. Desi acum se afla intr-o stare destul de avansata de degradare, cetatea ramane un simbol al eroilor si al luptei impotriva ocupantilor. Turistii pot sa urce in varf si sa admire panorama minunata.

Monumentul Eroilor

Monumentul Eroilor din Calimanesti a fost construit in cinstea eroilor care au luptat pentru libertatea acestor locuri. Reconstituirea acestui monument a fost unul dintre cele mai importante proiecte realizate de comunitatea locala. Monumentul la aceast monument este locul perfect pentru a-ti aminti de eroii care au luptat pentru libertate si de sacrificiile facute de acestia.

Concluzie

Calimanesti este un loc minunat care ofera o multime de obiective turistice in care sa te bucuri si sa te relaxezi. Acest loc ofera o multime de obiective, cum ar fi Cascada Bigar, Biserica Sfantul Nicolae, Muzeul Etnografic, Rezervatia Naturala Bigar, Cetatea Prislop si Monumentul Eroilor. Fiecare dintre aceste obiective ofera ceva unic si special, care iti va ramane in suflet si in memorie pentru intreaga viata.

Ultimele articole