13.8 C
București
20 mai 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice campulung moldovenesc

Obiective turistice campulung moldovenesc

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Introducere

Campulung Moldovenesc este una dintre cele mai importante orase din Republica Moldova si ofera turistilor o multime de obiective turistice interesante. Orasul se afla in partea de nord-est a tarii si este unul dintre cele mai vechi orase, cu o interesanta istorie si un bogat patrimoniu cultural si istoric. Cu atat de multe obiective turistice, Campulung Moldovenesc este o destinatie perfecta pentru cei care doresc sa-si petreaca vacanta in Republica Moldova si sa exploreze principalele atractii ale orasului.

Parcul Central

Unul dintre cele mai populare obiective turistice ale orasului este Parcul Central din Campulung Moldovenesc. Acesta este un loc minunat pentru a petrece timpul in aer liber si pentru a admira natura. Parcul are o suprafata de aproximativ 7 hectare si contine o multime de plante si arbusti, precum si o cascada impresionanta. Acesta ofera turistilor o multime de activitati distractive, precum plimbari cu bicicleta, tenis, jogging si chiar porturi de schi. De asemenea, in parc mai sunt si locuri de picnic, terase si magazine.

Cetatea Orasului

Cetatea Orasului este una dintre cele mai vechi constructii din Campulung Moldovenesc si o atractie turistica importanta. Constructia a fost inceputa in secolul al XV-lea si a fost finalizata in secolul al XVII-lea. Acesta este unul dintre cele mai bine conservate obiective turistice din tara, avand o istorie interesanta si bogat patrimoniu cultural. La interior, turistii pot vizita muzee si expozitii, precum si diverse cladiri, printre care Biserica Sfantului Nicolae, Muzeul Istoric si Marele Magazin.

Dealul Ciucar

Dealul Ciucar este un altul important obiectiv turistic din Campulung Moldovenesc. Acesta ofera turistilor o priveliste panoramica impresionanta a orasului si a imprejurimilor sale. Dealul Ciucar este o zona foarte verde, acoperita cu paduri si pajisti care fac din aceasta o destinatie perfecta pentru cei care doresc sa se bucure de natura. Pe deal se mai afla si un parc de aventura, cu activitati interesante precum rapel, escalada si trasee de bicicleta.

Muzeul de Istorie si Arta

Muzeul de Istorie si Arta este un alt obiectiv turistic important din Campulung Moldovenesc. Acesta prezinta istoria orasului si a regiunii. Muzeul are o colectie impresionanta de obiecte, manuscrise, picturi, instrumente muzicale, monede si alte obiecte istorice importante. In cadrul muzeului mai sunt si expozitii temporare pe diverse teme, precum si evenimente culturale si artistice.

Cimitirul Vechi

Cimitirul Vechi este o alta destinatie turistica in Campulung Moldovenesc. Acesta este unul dintre cele mai vechi cimitire din tara, fiind construit la inceputul secolului al XIX-lea. Acesta reprezinta un loc important din punct de vedere istoric, fiind acoperit cu stele comemorative din secolul al XIX-lea si cu morminte care apartin marilor personalitati ale comunitatii. Pe langa acestea, Cimitirul Vechi mai gazduieste si o multime de monumente interesante, morminte si mausolee.

Concluzie

Campulung Moldovenesc este un oras cu o bogata istorie si un patrimoniu cultural impresionant. Acesta ofera turistilor o multime de obiective turistice interesante, precum Parcul Central, Cetatea Orasului, Dealul Ciucar, Muzeul de Istorie si Arta si Cimitirul Vechi. Acestea sunt doar cateva dintre obiectivele turistice ale orasului, astfel incat cei care doresc sa exploreze orasul si sa-si petreaca vacanta in Republica Moldova, Campulung Moldovenesc este o optiune perfecta.

Ultimele articole