2.7 C
București
4 decembrie 2023
AcasaUncategorizedObiective turistice caras severin

Obiective turistice caras severin

Data:

Articole asemanatoare

Inovații în lumea cocktailurilor cu gin: 3 dintre cele mai recente tendințe

Într-o lume în continuă schimbare, nici domeniul băuturilor nu...

Cele mai importante beneficii ale ceaiului de tei pentru sănătate

Ceaiul de tei, obținut din florile arborelui este cunoscut...

Ce vei învăța la un curs de unghii false?

La un curs de unghii false, veți învăța o...

Cele mai noi tehnologii folosite pe microfoane spion

În lumea investigațiilor și a detecției particulare, microfoanele spion...

5 remedii naturale eficiente în cazul infecțiilor bacteriene

De cele mai multe ori, când suferi de infecții...

castrul roman arutela

Arutela este unul dintre cele mai importante obiective turistice din judetul Caras Severin. Aceasta asezare de origine romana se afla in localitatea Brebu Mare si este construita pe un loc strategic, la intersectia a patru drumuri importante. Castrul roman Arutela isi are originea in secolul al III-lea, in timpul lui Diocletian si Maximian, si a fost construit pentru a proteja hotarele Imperiului Roman. Castrul ramane practic neschimbat, fiind bine conservat pana in prezent, lucru ce atrage multi vizitatori anual.

Parcul National Domogled-Valea Cernei

Parcul National Domogled-Valea Cernei este una dintre cele mai importante obiective turistice de pe teritoriul judetului Caras Severin. Acesta are o suprafata de aproximativ 85.000 de hectare si se intinde prin regiunile Mehedinti, Hunedoara si Caras Severin. Parcul ofera o experienta unica de explorare a naturii, cu o bogata vegetatie, sute de specii rare de animale si pasari, precum si o multime de cascade spectaculoase, toate intr-un cadru de neuitat.

Cetatea Orsova

Cetatea Orsova este una dintre cele mai vechi constructii din Romania, avand o vechime de peste 2000 de ani. Aceasta a fost construita pentru a proteja vechiul port Orsova de atacurile inamicilor. In prezent, cetatea poate fi vizitata, fiind una dintre cele mai importante obiective turistice din judetul Caras Severin. Vizitatorii isi pot petrece o zi inedita explorand cetatea si isi pot imagina cum a fost sa traiesti in acea vreme.

Lacul oasa

Lacul Oasa este un obiectiv turistic deosebit de frumos situat in inima judetului Caras Severin. Acesta este un lac artificial format in anii ’60 si are o suprafata de aproximativ 13 kilometri patrati. Lacul Oasa ofera o priveliste unica si este o destinatie ideala pentru cei care vor sa se bucure de linistea si pacea naturii. Acest lac este un loc ideal pentru pescuit, iar cei care vor sa se bucure de peisajul si apele sale sunt bineveniti sa le viziteze.

Cascada Bigar

Cascada Bigar se afla in Muntii Anina, in judetul Caras Severin si este una dintre cele mai spectaculoase cascade din intreaga tara. Cascada are o inaltime de 8 metri si se intinde pe o suprafata de aproximativ 12 hectare. Aceasta ofera o priveliste unica si multe posibilitati de explorare a imprejurimilor, precum si de a te bucura de linistea si pacea locului.

Cheile Nerei

Cheile Nerei sunt cunoscute drept una dintre cele mai frumoase locatii de pe teritoriul judetului Caras Severin. Acestea au fost formate de raul Nera si sunt lungi de aproximativ 19 kilometri. Cheile Nerei ofera o bogata diversitate de animale si plante, precum si multe locuri spectaculoase de explorat, cu multe pesteri si cascade minunate. Acesta este un loc ideal pentru cei care vor sa se bucure de frumusetea naturii si sa exploreze peisajele spectaculoase.

Ultimele articole