15.4 C
București
16 mai 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice cheile bicazului

Obiective turistice cheile bicazului

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Introducere

Cheile Bicazului sunt una dintre cele mai vechi zone de atractie turistica din Romania si reprezinta o destinatie turistica importanta. Situat in judetul Neamt, acest obiectiv turistic ofera o experienta unica si variatiilor turelor prin imprejurimi. Cu o istorie bogata si frumoase peisaje, Cheile Bicazului sunt unul dintre cele mai populare obiective turistice din Romania.

Istoria Cheilor Bicazului

Cheile Bicazului au fost formate de raurile Bistrita si Bicazul Mare si au existat inca din vremuri stravechi. In trecut, aceasta zona era folosita ca loc de odihna pentru negustorii si calatorii care treceau prin zona. Acestia erau atrasi de frumusetea naturii si de provocarile oferite de canioanele si rapoartele raurilor. De-a lungul istoriei, locatia a fost in posesia mai multor populatii, inclusiv romani, unguri si tatari. Prima atestare documentara a acestei zone dateaza din secolul al XV-lea si face referire la faptul ca acesta era un loc important pentru schimbul comercial si calatorie.

Atractii turistice

Cheile Bicazului ofera turistilor o varietate de locuri interesante si de atractii turistice. Una dintre cele mai populare locatii este Cetatea Neamtului, care este cel mai vechi cetate din Romania si care se afla pe malul raului Bistrita. Cetatea dateaza din secolul al XIV-lea si a fost fortificata de-a lungul anilor, cu scopul de a proteja regiunea. De asemenea, aici se afla si Manastirea Neamt, care a fost construita in secolul al XV-lea si este un simbol al regiunii.

Turistii care viziteaza Cheile Bicazului se bucura de peisajele impresionante si de oportunitatea de a explora imprejurimile. Acestea pot include un tur de navigare pe lacurile si raurile din zona, precum si o plimbare printr-unul dintre canioanele pe care le formeaza Bistrita si Bicazul Mare. De asemenea, se poate alege o plimbare cu bicicleta cu scopul de a explora natura si de a admira frumusetea imprejurimilor.

Activitati recreative

Cheile Bicazului ofera turistilor o multime de activitati recreative, cum ar fi alpinismul si echitatia. Cel mai popular loc pentru alpinism este Masivul Ceahlau, care are mai multe rute de escaladare disponibile pentru incepatori si experți. Turistii se pot bucura de frumusetea peisajelor montane in timp ce ii exploreaza. De asemenea, turistii sunt invitati sa se bucure de echitatie in zona si sa exploreze imprejurimile pe jos sau pe partiile de schi montane.

Festivale și alte evenimente

Cheile Bicazului gazduieste anual mai multe evenimente și festivaluri care reunește localnicii și turiștii. Festivalul Ursului este printre cele mai populare evenimente de aici și are loc fiecare an in luna iulie. Acest festival are ca tema principala ursul, și localnicii și vizitatorii sunt invitați sa se bucure de petreceri, concerte și competiții. De asemenea, tot in luna iulie se organizeaza și Festivalul Mărului, care ofera o varietate de produse locale și activități, precum și produse alimentare.

Cazare si alte facilitati

Cheile Bicazului ofera turistilor o multime de posibilitati de cazare. Cele mai populare optiuni sunt hotelurile si cabanele, care ofera turistilor conditii excelente si servicii de calitate. De asemenea, exista o multime de pensiuni rustice care ofera conditii de cazare bune la un pret rezonabil. Majoritatea cabanelor si a pensiunilor ofera turistilor acces la multe facilitati, precum piscina, sauna, teren de sport, sala de fitness si multe altele. Pe langa acestea, turistii se pot bucura de restaurante si baruri locale, care ofera preparate traditionale si produse autentice din zona.

Concluzie

Cheile Bicazului sunt una dintre cele mai populare destinatii turistice din Romania. Zona ofera turistilor o multime de obiective si de activitati interesante, precum si o multime de optiuni pentru cazare si alte facilitati. Cu un peisaj impresionant si oportunitati de a explora natura, Cheile Bicazului reprezinta o destinatie turistica ideala pentru cei care doresc sa isi petreaca vacantele intr-o zona frumoasa si relaxanta.

Ultimele articole

Articolul pecedent
Articolul urmator