23.5 C
București
15 aprilie 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice cluj

Obiective turistice cluj

Data:

Articole asemanatoare

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Sisteme de drenaj pentru zone cu trafic intens: soluții eficiente pentru drumuri și autostrăzi

Sistemele de drenaj sunt esențiale pentru captarea și îndepărtarea...

Zona Pipera – o oază de liniște pentru cei care vor să achiziționeze apartamente

În inima vibrantului oraș București, înconjurată de agitația urbană,...

Explorând Echipamentul de Vânătoare pentru Primăvară: Un Ghid Detaliat

Primăvara este un moment minunat pentru pasionații de vânătoare,...

Introducere

Aflata la granita dintre Transilvania si Maramures, Cluj-Napoca este unul dintre cele mai importante orase din Romania. Capitala istorica a Transilvaniei, Cluj-Napoca este cunoscuta pentru multitudinea de obiective turistice deosebite, de la monumente istorice la parcuri minunate. In plus, orasul este situat in mijlocul muntilor si ofera frumoase privelisti. In cele ce urmeaza va vom prezenta cele mai interesante obiective turistice ale orasului Cluj-Napoca.

Muzeul National de Arta

Muzeul National de Arta, cunoscut si sub denumirea de MNAC, este un muzeu de arta moderna si contemporana situat in Piata Unirii. Muzeul a fost deschis in 1959 si este recunoscut drept cel mai important muzeu de arta din Romania. MNAC gazduieste o colectie impresionanta de picturi, sculpturi si alte exponate de arta care reflecta dezvoltarea artei romanesti din secolul al XIX-lea pana in prezent. Muzeul este deschis publicului de luni pana vineri intre orele 10:00 si 17:00.

Manastirea Sfanta Treime

Manastirea Sfanta Treime se afla pe Strada Caragiale si este una dintre cele mai vechi manastiri ortodoxe din Romania. Biserica principală datează din 1745 şi a fost construită în stil baroc. Exteriorul bisericii este decorat cu statui de sfinţi şi picturi de zugrăveală religioasă. In interiorul bisericii se afla o colectie impresionanta de icoane vechi si sculpturi din lemn, cea mai mare parte din secolul al XVIII-lea. Adresandu-se religiosilor, manastirea este deschisa publicului in fiecare zi intre orele 9:00 si 16:00.

Parcul Central Simion Barnutiu

Parcul Central Simion Barnutiu este unul dintre cele mai mari parcuri din oras si este situat in inima orasului. Parcul, cunoscut si sub numele de Parcul Central, este locul preferat al clujenilor pentru relaxare si recreere. Parcul este un spectacol de culori si forme ce ofera o priveliste minunata, decorata cu flori, alei, statui si fantani. Parcul gazduieste de asemenea si numeroase evenimente culturale. Si nu in ultimul rand, parcul ofera un cadru perfect pentru o plimbare linistita, mai ales vara.

Muzeul de Etnografie

Muzeul de Etnografie al Clujului, situat in Piata Muzeului, este situat intr-un frumos palat renascentist. Construit in 1849, palatul gazduieste o colectie impresionanta de obiecte traditionale si artefacte, ce reflecta valorile culturale ale diferitelor zone istorice ale Romaniei. Muzeul ofera o imagine detaliata asupra portului traditional, artei populare, obiceiurilor, artelor si mestesugurilor. Muzeul este deschis publicului intre orele 10:00 si 16:00 si sambata intre orele 12:00 si 19:00.

Casa Matei Corvin

Casa Matei Corvin este una dintre cele mai importante monumente istorice din Cluj. Casa a fost construita in secolul XV si a fost locuita de catre Matei Corvin, regele Ungariei intre anii 1458 si 1490. Casa gazduieste o mare colectie de documente originale care ilustreaza biografia lui Matei Corvin. Muzeul prezinta de asemenea si obiecte din secolul al XV-lea, precum si unele obiecte din colectia personala a lui Matei Corvin. Muzeul este deschis publicului intre orele 9:00 si 17:00.

Concluzie

Cluj-Napoca ofera numeroase obiective turistice minunate, de la monumente istorice la parcuri si muzeuri. Orasul ofera o gama variata de obiective si ofera vizitatorilor ocazia de a descoperi istoria si cultura sa. Aceste obiective turistice ofera ocazia unei vacante placute si memorabile in orasul Cluj-Napoca.

Ultimele articole