23.5 C
București
15 aprilie 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice covasna

Obiective turistice covasna

Data:

Articole asemanatoare

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Sisteme de drenaj pentru zone cu trafic intens: soluții eficiente pentru drumuri și autostrăzi

Sistemele de drenaj sunt esențiale pentru captarea și îndepărtarea...

Zona Pipera – o oază de liniște pentru cei care vor să achiziționeze apartamente

În inima vibrantului oraș București, înconjurată de agitația urbană,...

Explorând Echipamentul de Vânătoare pentru Primăvară: Un Ghid Detaliat

Primăvara este un moment minunat pentru pasionații de vânătoare,...

obiective turistice covasna

Covasna se afla in sudul Romaniei, la poalele carpatiilor, fiind una dintre cele mai frumoase zone turistice ale tarii. Acest judet se prezinta ca un colt vesel, bogat in obiective turistice, fiind locatia ideala pentru cei care doresc sa petreaca un sejur relaxant.

lacul sfanta ana

Lacul Sfanta Ana este una dintre cele mai importante obiective turistice din Covasna. Acest lac sfant este situat la o altitudine de aproximativ 900 de metri, fiind inconjurat de muntii Magura si Gaina. Lacul se prezinta cu ape limpezi si curate, avand un fond de nisip si pietricele. Lansarea barcilor, inotul si pescuitul sunt activitati foarte populare in jurul lacului. In apropiere se afla si schitul Sfanta Ana, in care se pot vizita mai multe biserici si sanctuare.

poiana madaras

Poiana Madaras este una dintre principalele destinatii turistice din Covasna. Acest loc se prezinta cu paduri bogate si cascade spectaculoase, si este o locatie ideala pentru cei care doresc sa se bucure de frumusetea naturii. Sunt foarte populare traseele montane, care au o durata de aproximativ 3 ore, fiind un mod excelent de a explora natura si istoria acestei zone. In apropiere se afla si mai multe cetati medievale, precum si ruinele bisericii rupestre de la Iacobeni.

bixad

Situat in apropierea localitatii Covasna, Bixadul este una dintre cele mai interesante zone turistice din judet. Acest loc se prezinta ca un mic sat rustic, cu case construite in stil traditional, si cu un peisaj spectaculos. Sunt foarte populare traseele montane si drumetiile pe langa raul Olt, care va ofera ocazia sa admirati frumusetea naturii. In trecerea spre localitatea Bixad se afla si cetatea bizantina, care dateaza din secolul al XIV-lea si are mai multe biserici si monumente.

balea lac

Balea Lac se prezinta ca un lac glaciar situat la o altitudine de aproximativ 2200 de metri, fiind una dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din Covasna. Acest lac face parte din Parcul National Fagaras si se afla in vecinatatea a mai multe cascade, ghetari si paduri. Drumetiile montane sunt foarte populare in acest loc, iar cei care sunt in cautare de aventura pot incerca si alpinismul, schiul si parapanta. In apropiere se afla si un hotel si cateva restaurante, unde turistii se pot bucura de un pranz sau cina.

poiana brasov

Poiana Brasov este situata la poalele muntilor Piatra Mare si Postavaru, fiind una dintre cele mai frumoase destinatii turistice din Covasna. Acest loc se prezinta ca un mic sat montan, cu mai multe cabane si hoteluri, si cu un peisaj spectaculos. Atractiile turistice din Poiana Brasov sunt mai multe, fiind foarte populare traseele montane si schiul. Schitul Sinca Veche si Manastirea Dintr-un Lemn sunt doua dintre cele mai importante obiective turistice din aceasta zona.

Covasna se prezinta ca o destinatie turistica minunata, fiind locul ideal pentru cei care doresc sa exploreze natura si sa se bucure de frumusetea acestei zone. Lacul Sfanta Ana, Poiana Madaras, Bixadul, Balea Lac si Poiana Brasov sunt doar cateva dintre obiectivele turistice din judet, care va vor oferi o experienta de neuitat.

Ultimele articole