13.8 C
București
20 mai 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice dambovita

Obiective turistice dambovita

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

obiective turistice din dambovita

Dambovita este unul dintre cele mai frumoase judete din Romania, oferind oportunitati pentru multi turisti de a explora o serie de obiective turistice. Judetul se bucura de un peisaj variat, cu munti, paduri, parcuri naturale si lacuri, care ofera o experienta unica si memorabila. Judetul are o multime de lucruri interesante de vazut si facut, incepand cu Castelul Bran si pana la Manastirea Caldarusani.

castelul bran

Castelul Bran este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Dambovita, avand o vechime de peste 600 de ani. Castelul se afla la poalele Carpatilor, fiind vizitat anual de peste 400.000 de turisti. Castelul a fost construit de catre Negru Voda intre anii 1377 si 1382. Castelul poate fi vizitat de turisti intre orele 10 si 18, iar intrarea in castel este gratuita.

manastirea caldarusani

Manastirea Caldarusani este una dintre cele mai vechi manastiri din Romania, fiind construita intre anii 1364 si 1380. Manastirea se afla in apropierea orasului Pantelimon si este una dintre cele mai importante atractii turistice din judet. Manastirea Caldarusani a fost construita in stilul brancovenesc si a fost renovata in anul 1817 si in anul 1847. Manastirea poate fi vizitata intre orele 8 si 18, iar intrarea este gratuita.

lacul vidraru

Lacul Vidraru este unul dintre cele mai frumoase lacuri din Dambovita, situat intre muntii Fagaras si Cozia. Lacul Vidraru este un obiectiv turistic important si poate fi vizitat de turisti intre orele 9 si 18. Lacul Vidraru are o adancime de 245 de metri si se intinde pe o suprafata de aproximativ 20 de kilometri patrati. Turistii pot face scufundari in acest lac si pot admira peisajele pitoresti din aceasta zona.

parcul national cozia

Parcul National Cozia este unul dintre cele mai frumoase parcuri nationale din Romania si se afla in judetul Dambovita. Parcul National Cozia se intinde pe o suprafata de aproximativ 7.000 de hectare si poate fi vizitat intre orele 8 si 18. Acest parc este foarte bogat in biodiversitate si poate fi admirata o varietate de pasari, animale salbatice si vegetatie. Turistii pot face plimbari in parc si pot descoperi peisajele naturale si spectaculoase din aceasta zona.

manastirea stanisoara

Manastirea Stanisoara se afla in judetul Dambovita si este una dintre cele mai vechi si mai frumoase manastiri din Romania. Manastirea a fost construita in secolul al XVI-lea si a fost restaurata in anul 1845. Manastirea Stanisoara se afla intr-un peisaj pitoresc si ofera turistilor oportunitatea de a vedea obiecte istorice si de a admira frumusetea naturii. Manastirea poate fi vizitata intre orele 8 si 18, iar intrarea este gratuita.

concluzie

Judetul Dambovita este o destinatie minunata pentru turisti si are multe lucruri interesante de vazut si facut. Judetul ofera o multime de obiective turistice interesante, de la castele si manastiri pana la lacuri si parcuri naturale. Fiecare obiectiv turistic ofera o experienta unica si memorabila si garanteaza turistilor o vacanta de neuitat.

Ultimele articole