11.3 C
București
17 mai 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice deva

Obiective turistice deva

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Introducere

Deva este un oras situat in centrul Romaniei, in judetul Hunedoara. Acesta este un oras tare pitoresc si are mai multe obiective turistice importante care merita vizitate. Obiceiurile locale si traditiile sunt adorate de turisti si se bucura de mult succes. Orasul ofera oportunitati de relaxare si distractie, precum si oportunitati pentru a explora istoria si cultura.

Muzeul Etnografic

Muzeul Etnografic Deva este unul dintre principalele obiective turistice ale orasului si ofera o imagine autentica a modului de viata al populatiei locale din secolul al XIX-lea. Acesta detine o colectie impresionanta de obiecte folclorice si arheologice, precum si costume si obiecte folosite de localnici. De asemenea, expozitiile sunt interesante si explica trecutul orasului si al regiunii.

Cetatea Din Deva

Cetatea lui Deva este una dintre cele mai vechi cladiri din oras si a fost construita in anii 1300. Acesta ofera o priveliste spectaculoasa si este considerata una dintre cele mai bine pastrate cetati medievale din Romania. Intrarea este gratuita si se poate explora intregul complex care include si muzeul cetatii.

Muntele Godeanu

Muntele Godeanu se afla la aproximativ 30 de kilometri de orasul Deva si este recunoscut ca una dintre cele mai frumoase zone montane din Romania. Acesta ofera o priveliste spectaculoasa si este locul perfect pentru cei care sunt in cautarea unor activitati outdoor precum drumetii, alpinism si schi. In plus, zona ofera oportunitati de a explora flora si fauna locale si a vizita cateva asezari uitate.

Parcul National Apuseni

Parcul National Apuseni este un alt obiectiv turistic important din zona Deva. Acesta se intinde pe o suprafata de aproximativ 800 de kilometri patrati si ofera o frumoasa priveliste de munti. De asemenea, acesta este locul perfect pentru a explora flora si fauna locala, cursuri de apa si oportunitati de schi. Pe langa asta, exista si cateva asezari istorice care merita vizitate.

Parcul Estival

Parcul Estival din Deva este locul ideal pentru cei care vor sa se bucure de natura si de relaxare. Acesta este unul dintre cele mai frumoase parcuri din tara si ofera o multime de activitati precum drumetii, sporturi naturale si picnic-uri. De asemenea, pe langa asta, parcul ofera si oportunitati de a explora flora si fauna locale.

Catedrala Ortodoxa Deva

Catedrala Ortodoxa Deva este unul dintre cele mai importante obiective turistice din oras. Acesta a fost construita in secolul al XIX-lea si ofera o priveliste impresionanta. Interiorul este decorat cu picturi si mozaicuri crestine si se poate vizita in mod gratuit.

Cheile Nerei

Cheile Nerei sunt una dintre cele mai populare destinatii din Romania si se afla la aproximativ o ora de mers cu masina de Deva. Acesta ofera o priveliste spectaculoasa si este locul perfect pentru activitati precum drumetii, alpinism si schi. Pe langa asta, aceasta zona este locul perfect pentru a explora flora si fauna locale si a vizita cateva asezari uitate.

In concluzie

Deva este un oras frumos si are mai multe obiective turistice importante care merita vizitate. Muzeul Etnografic Deva, Cetatea Din Deva, Muntele Godeanu, Parcul National Apuseni, Parcul Estival, Catedrala Ortodoxa Deva si Cheile Nerei sunt doar cateva dintre acestea. Acestea ofera oportunitati de relaxare si distractie, precum si oportunitati pentru a explora istoria si cultura.

Ultimele articole