11.5 C
București
20 mai 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice gura humorului

Obiective turistice gura humorului

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Obiective turistice Gura Humorului

Gura Humorului se afla in judetul Suceava, la poalele Carpatilor Orientali, fiind una dintre cele mai importante localitati turistice din aceasta zona. Gura Humorului se bucura de numeroase resurse naturale, precum izvoare si lacuri, dar si de o istorie bogata si un peisaj spectaculos, care ii face locul ideal pentru cei care doresc sa se bucure de frumusetea naturii si sa exploreze locuri noi.

Lacul Gura Humorului

Lacul Gura Humorului se afla la poalele muntilor Rarau si Giumalau si atrage multi turisti anual. Lacul are o suprafata de peste 150 de hectare si are numeroase atractii in imediata sa apropiere. Acesta contine pesti, precum crap, stiuca, somn si caras, si este considerat unul dintre cele mai bogate locuri de pescuit din Romania. Lacul este si locul perfect pentru cei care doresc sa se bucure de liniste si sa se relaxeze, oferind numeroase trasee de drumetii si trasee de bicicleta.

Cascada Bicaz

Cascada Bicaz se afla la o distanta de aproximativ 20 de kilometri de Gura Humorului si constituie una dintre principalele atractii turistice din zona. Cascada este formata din trei mari sectiuni, fiecare avand cate o inaltime de aproximativ 20 de metri, iar apa curge intr-un ritm lent si constant intre ele. Peisajul este spectaculos, iar pe masura ce te apropii de cascada, sunetul curgerii apei asigura un cadru perfect pentru liniste si relaxare.

Muzeul Etnografic Humulesti

Muzeul Etnografic Humulesti se afla la aproximativ 8 km de Gura Humorului si reprezinta una dintre principalele atractii turistice din zona. Muzeul se afla in Castelul Humulesti si gazduieste peste 800 de exponate etnografice, ce reflecta viata si obiceiurile comunitatilor din zona. Aici se pot vedea piese de arta artizanala, obiecte traditionale de imbracaminte si alte obiecte folosite in viata de zi cu zi.

Manastirea Voronet

Manastirea Voronet se afla la aproximativ 16 km de Gura Humorului si este una dintre cele mai importante manastiri din Romania. Acest monument istoric a fost construit in secolul al XV-lea si reprezinta una dintre cele mai importante bijuterii ale artei moldovenesti. Manastirea ofera vizitatorilor ocazia de a admira picturile exterioare, dar si interioare, care au fost realizate in stilul specific artelor bisericesti si reflecta scene din Biblie.

Aventura Parc Gura Humorului

Aventura Parc Gura Humorului este situat in muntii Rarau, la doar cateva kilometri de Gura Humorului. Acesta este un loc ideal pentru cei care doresc sa exploreze natura si sa se bucure de aventuri, oferind o selectie variata de activitati. Aici se poate urca pe o panta special amenajata, se pot face trasee de mountain bike, se poate urca pe frumoasele stanci din zona sau se poate face snowboard.

Castelul Humulesti

Castelul Humulesti se afla la aproximativ 8 km de Gura Humorului si a fost construit in anul 1700, fiind unul dintre cele mai vechi castele din tara. Acest monument istoric se bucura de o arhitectura impresionanta si ofera ocazia de a explora unul dintre cele mai frumoase si mai bine conservate castele din Romania. Castelul este dotat cu o gradina frumoasa, ce ofera o priveliste spectaculoasa asupra muntilor din jur.

Gura Humorului se bucura de o frumusete naturala deosebita si este un loc perfect pentru cei care doresc sa exploreze nou si sa se bucure de frumusetea naturii. Locul ofera numeroase obiective turistice, care ii permit turistilor sa se bucure de spectacole naturale si sa exploreze vestigii ale trecutului. Acestea sunt doar cateva dintre principalele obiective turistice din Gura Humorului, iar cei care aleg sa viziteze acest loc vor fi rasplatiti cu vederi frumoase si momente de neuitat.

Ultimele articole