13.8 C
București
20 mai 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice iasi

Obiective turistice iasi

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Iasi, Romania

Iasi este al doilea cel mai mare oras din Romania in functie de populatie, situat in nord-estul tarii, in regiune istorica Moldova. Este un oras important din punct de vedere istoric si cultural, cunoscut si sub numele de ‘Orasul Cultural al Romaniei’. Cu o istorie complexa si bogata, Iasi este una dintre cele mai importante destinatii turistice din Romania, care ofera atat oamenilor moderni, cat si vizitatorilor trecutului, multe de vazut si de facut.

Obiective turistice Iasi

Iasi ofera vizitatorilor o mare varietate de obiective turistice pentru a explorea si a se bucura de experienta vietii orasului. In aceasta lista sunt prezentate principalele obiective turistice din Iasi si ce ar trebui sa viziteze turistii.

Palatul Culturii

Unul dintre cele mai populare atractii din Iasi este Palatul Culturii, unul dintre cele mai importante edificii din Romania construit in anul 1906. Este situat pe strada Stefan cel Mare si Sfant, si este considerat unul dintre cele mai importante monumente istorice din Romania si din intreaga lume. Exteriorul palatului se bucura de o arhitectura impresionanta, iar interiorul este decorat cu sculpturi, picturi, tapiserii si fresce. Palatul Culturii gazduieste, de asemenea, muzee si expozitii, precum Muzeul de Istorie, Muzeul Arta, Muzeul Etnografic, Muzeul de Stiinte Naturale si Muzeul Copiilor.

Muzeul Unirii

Muzeul Unirii este un alt obiectiv turistic de neocolit din Iasi. A fost construit in anul 2002 si este dedicat evenimentului Unirii Principatelor Romane din 1774. Muzeul ofera oportunitatea de a vedea exponate, inclusiv scrisori, portrete, haine si obiecte din epoca Unirii.

Catedrala Mitropolitana

Catedrala Mitropolitana este situata in Parcul Copou si este una dintre cele mai vechi biserici catolice din Romania. A fost construita in anul 1833 si se bucura de o arhitectura impresionanta, alba, cu coloane mari si multe sculpturi. Catedrala gazduieste, de asemenea, un muzeu si o biblioteca, care prezinta istoria si cultura bisericii.

Parcul Copou

Parcul Copou, situat in partea de vest a orasului, este una dintre principalele atractii turistice din Iasi. Parcul are o suprafata de 44 de hectare si contine multe plante si arbori exotici, precum si o laguna naturala. Vizitatorii pot admira si statuile lui Eminescu si Alecsandri, precum si Mormantul lui Emmescu.

Palatul Roznovanu

Palatul Roznovanu se afla in partea de est a orasului si a fost construit in anul 1785. Palatul a fost construit pentru familia Roznovanu, si a fost restaurat in anii 1990. Acum, Palatul este deschis pentru public si contine o mare varietate de mobilier si obiecte de arta din epoca, precum si expozitii de moda si alte evenimente culturale.

Muzeul de Arta

Muzeul de Arta din Iasi ofera vizitatorilor oportunitatea de a vedea o colectie de picturi si sculpturi create de artisti locali si internationali. Muzeul se afla in Parcul Copou si cuprinde obiecte de arta din diferite epoci istorice, incepand cu secolul al XV-lea.

Teatrul National

Teatrul National din Iasi este unul dintre cele mai vechi teatre din Romania si a fost construit in anul 1871. Acest teatru a gazduit numeroase spectacole si evenimente culturale si este una dintre cele mai mari bucurii ale orasului.

Iasi ofera o mare varietate de obiective turistice si puncte de interes, astfel incat orice vizitator sa se bucure de experienta vietii orasului. De la vechi edificii si monumente istorice, la muzee si parcuri, Iasi este un oras modern si vibrant, care a pastrat intacta bogata sa mostenire culturala si istorica si a transformat-o intr-o destinatie turistica de neocolit.

Ultimele articole