18.7 C
București
18 mai 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice londra

Obiective turistice londra

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

obiective turistice londra

London, capitala Marii Britanii, este una dintre cele mai vizitate destinatii turistice din lume. Orasul istoric, cu atat de multi monumente si obiective turistice, este perfect pentru o vacanta de neuitat. In acest articol, vom discuta despre cateva dintre cele mai populare obiective turistice din Londra.

tower of london

Tower of London este unul dintre cele mai vechi obiective turistice din Londra. Turnul a fost construit in 1078 de catre Willam I si a servit drept fortareata, temnita si arsenal de-a lungul istoriei. Acum, Turnul ofera ocazia de a explora istoria regatului si sa vezi diverse colectii de artefacte, inclusiv coroanele regale. De asemenea, este casa a familiei de lupi Yeoman Warder – „Gardienii lupilor” – si a corbilor care traiesc in Turn.

buckingham palace

Buckingham Palace, resedinta oficiala a reginei Elisabeta a II-a, este unul dintre cele mai populare obiective turistice ale Londrei. Una dintre cele mai fotografiate cladiri din lume, Palatul Buckingham ofera oportunitatea de a vedea exteriorul si saloanele interioare, dar si de a asista la schimbarea gardienilor, o ceremonie traditionala care se desfasoara de doua ori pe zi, la ora 11:30 si 15:30.

big ben

Big Ben este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Londra. Turnul de 96 de metri, construit in 1859, este casa ceasului Big Ben si a unui carillon de 23 de clopote. Big Ben este un simbol al Londrei si este vizitat de milioane de turisti anual. Turnul este deschis publicului de cateva ori pe an si este acum o cladire patrimoniu din 1981.

westminster abbey

Westminster Abbey este una dintre cele mai vechi si cele mai importante biserici din Anglia. Construita initial in 1065 de catre Edward al Confesorului, Westminster Abbey este una dintre cele mai importante si mai frumoase biserici medievale din Europa, cunoscuta pentru arhitectura sa si pentru cei mai multi monarhi si personalitati istorice inmormantate aici. De asemenea, Westminster Abbey are si statutul de loc de inmormantare al regilor si reginelor populare si este, de asemenea, una dintre cele mai populare locatii de nunta din Londra.

national gallery

National Gallery este unul dintre cele mai importante muzee de arta din lume si se afla in Trafalgar Square din Londra. Cu o colectie vasta de peste 2.300 de tablouri din toata lumea, muzeele ofera oportunitatea de a explora istoria artei si a artistilor cel mai importanti care au influentat arta europeana. Muzeul este deschis publicului zilnic si ofera ocazia de a vedea tablourile lui Leonardo da Vinci, Michelangelo, van Gogh, Vermeer si multi altii.

st paul’s cathedral

St Paul’s Cathedral este o catedrala ortodoxa anglicana din Londra, construita in secolul al 17-lea. Catedrala este cunoscuta pentru arhitectura sa impresionanta si este unul dintre cele mai importante monumente istorice ale Londrei. In interiorul catedralei se afla 16 capele, o cripta, o biblioteca si o galerie de portrete. De asemenea, este locul unde se desfasoara ceremonii de nunta, botez si alte ceremonii religioase.

concluzie

Londra este una dintre cele mai faimoase destinatii turistice din lume, oferind oportunitatea de a explora o varietate de obiective turistice unice si impresionante. Indiferent daca esti in cautarea culturii, istoriei sau a divertismentului, Londra are ceva pentru fiecare. Obiectivele turistice mentionate aici sunt doar cateva dintre cele mai populare obiective turistice din Londra, dar exista multe altele pe care le puteti descoperi. Asadar, daca va ganditi sa vizitati Londra, nu uitati sa vizitati aceste obiective turistice.

Ultimele articole