15.7 C
București
19 mai 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice milano

Obiective turistice milano

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Introducere

Milano este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Europa. Cu o istorie bogata si o varietate de obiective turistice, orasul este o locatie preferata pentru pelerinaj, city break-uri si vacante. De-a lungul anilor, Milano a crescut datorita industriei, retailului si inovatiei, dar spiritul sau unic si patrimoniul sau cultural au ramas nemodificate.

Milano are o varietate de obiective turistice pentru toate gusturile, de la muzee glorioase la cladiri spectaculoase. Cu multe dintre obiectivele sale turistice facand parte din Patrimoniul UNESCO, Milano este un loc minunat pentru a te bucura de cultura si frumusetea Italiei.

Catedrala duomo di Milano

Inima orasului Milano, Duomo di Milano este o catedrala gotica impresionanta, de peste 600 de ani. Aceasta catedrala construita in stil gotic este considerata una dintre cele mai mari si mai frumoase catedrale din lume. Construit in 1386, Duomo di Milano este situat in Piata Duomo si poate fi vazut din aproape orice parte a orasului.

Catedrala are un design grandios si arhitectura sa unica poate fi vazuta de la mare departare. In interior, sunt cinci navi, doua coroane de abside si patru turle care se intind pana la cele 135 de metri. Exteriorul catedralei este acoperit cu blocuri albe si negrul maroniu care creeaza un contrast puternic. Catedrala are, de asemenea, o gradina frumoasa.

Galeria Vittorio Emanuele II

Galeria Vittorio Emanuele II este o galerie de lux situata in centrul orasului Milano si este considerata una dintre cele mai vechi galerii din lume. A fost construita in 1877 si ocupa o suprafata de 10.000 de metri patrati. Galeria are trei niveluri, de jos in sus sunt arcadelor, sala de muzica si sala de lectura.

Galeria are, de asemenea, o varietate de magazine si restaurante superbe, precum si o varietate de statui si sculpturi care dau un farmec si o ambianta speciala. Galeria Vittorio Emanuele II este un loc deosebit de frumos si trebuie sa fie pe lista tuturor turistilor care viziteaza Milano.

Pinacoteca di Brera

Pinacoteca di Brera este un important muzeu de arta din Milano. Muzeul gazduieste o mare colectie de arta italiana de la Renastere la secolul al XIX-lea. Printre aceste lucrari se numara tablouri semnate de artisti italieni precum Raphael, Caravaggio si Canaletto.

Muzeul gazduieste de asemenea o colectie importanta de arta europeana si internationala. Muzeul are de asemenea o biblioteca si o colectie de arte decorative. Muzeul este deschis publicului si poate fi o experienta extrem de placuta pentru oricine.

Castelul Sforzesco

Castelul Sforzesco este unul dintre cele mai vechi simboluri ale Milano-ului si cel mai important castel din oras. Construit in anul 1368, Castelul Sforzesco a fost construit pentru celebrul familiei de duci Sforza. Castelul are o arhitectura impresionanta si un design frumos si se intinde pe o suprafata de 8 hectare.

Castelul are un parc frumos si mai multe cladiri care poarta marca istoricului oras. Cladirile sunt folosite in prezent ca muzee, teatru, biblioteci, sali de concerte si o galerie de arta. Castelul Sforzesco este una dintre cele mai interesante obiective turistice din Milano si nu trebuie ratata.

Teatrul La Scala

Teatrul La Scala este unul dintre cele mai renumite teatre din lume. Teatrul a fost construit in anul 1778 si a servit ca teatru pentru mai multe generatii de muzicieni si artisti. Teatrul are o istorie bogata si a fost gazda unora dintre cele mai bune spectacole de operă de pe continent.

Interiorul teatrului este spectaculos, cu decoratii frumoase, sculpturi si obiecte de arta care adauga un aer de eleganta si lux. Teatrul La Scala este una dintre cele mai importante obiective turistice din Milano si merita o vizita.

Concluzii

Milano este o destinatie minunata cu o varietate de obiective turistice interesante pentru toate gusturile, de la muzee si galerii de arta la castele si teatre. Cu un patrimoniu bogat si o istorie demna de invidiat, Milano este o destinatie turistica ideala pentru a te bucura de cultura si frumusetea Italiei.

Ultimele articole

Articolul pecedent
Articolul urmator