15.7 C
București
20 mai 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice oradea

Obiective turistice oradea

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Prezentare generala

Oradea este un oras situat in vestul tarii, in extremitatea nord-vestica a judetului Bihor. Este unul dintre putinele orase din Romania care si-a pastrat identitatea arhitecturala, deoarece a ramas mai putin afectata de modificarile politice si economice din perioada comunista. Oradea este cunoscuta in special pentru cladirile sale in stil baroc, inclusiv catedrala romano-catolica si structurile monumentale din centrul orasului. Acest oras are, de asemenea, o veche traditie a artei, culturii si agriculturii, dar si o varietate de locuri de distractie, restaurante si magazine.

Catedrala romano-catolica

Catedrala romano-catolica din Oradea este una dintre cele mai importante obiective turistice. Construita in stil baroc, aceasta catedrala are o istorie lunga si interesanta, care se intinde din secolul al XVIII-lea. Catedrala a fost construita pentru a sluji comunitatii ortodoxe, care a fost formata ca urmare a reconversiei religioase din secolele XVIII si XIX. Exteriorul catedralei este impresionant, cu o fatada inalta si decorata cu fresce si sculpturi. Interiorul ofera o experienta unica, fiind decorat cu sculpturi si picturi baroce, precum si un altar si un orgau frumos sculptate.

Muzeul de Arta

Muzeul de Arta din Oradea este una dintre cele mai mari colectii de arta din Romania. Colectia cuprinde piese de arta din secolul al XVII-lea pana in prezent, inclusiv sculpturi, picturi si lucrari de grafica. Colectia permanenta cuprinde lucrari ale unor artisti romani, precum si o varietate de lucrari din strainatate. Muzeul mai gazduieste si expozitii temporare, care sunt adesea dedicate artistilor locali sau temelor istorice. Muzeul este situat in cladirea Palatului de Justitie din Oradea si deschis publicului.

Casa cu Straturi

Casa cu Straturi este una dintre cele mai interesante obiective turistice din Oradea. Acest palat a fost construit in stil baroc in secolul al XVIII-lea, fiind construit din trei straturi separate. Acestea sunt conectate intre ele prin trei terase, fiecare cu un design specific. Palatul detine o frumoasa biblioteca si un muzeu, care contin obiecte si piese din secolele XVIII si XIX. Aceasta casa este considerata una dintre cele mai frumoase cladiri din Romania.

Parcul Aquatic

Parcul Aquatic din Oradea este unul dintre cele mai populare locuri de distractie din aceasta zona. Parcul este acoperit de o structura metalica si cuprinde o zona de agrement si o zona de sport. Intreaga zona este amenajata cu tobogane, piscine si alte obiecte de divertisment. Parcul are si un restaurant, un bar si un loc de joaca pentru copii. Acesta poate fi vizitat in orice anotimp si este un loc ideal pentru intreaga familie.

Casa Baroque

Casa Baroque este o cladire construita in stil baroc in secolul al XVIII-lea. Acesta este unul dintre puținele obiective turistice din Oradea care au ramas aproape intacte din acea perioada. Exteriorul casei este decorat cu sculpturi intr-un stil baroc si un mic balcon. Interiorul este de asemenea decorat in stil baroc si detine o serie de piese de mobilier vechi si picturi. Casa poate fi vizitata de public si este un loc ideal pentru admirarea arhitecturii locale.

Concluzie

Oradea este unul dintre puținele orase din Romania care se bucura de o identitate arhitecturala frumoasa si de o veche traditie a artei, culturii si divertismentului. Un numar de obiective turistice interesante pot fi gasite in acest oras, cum ar fi catedrala romano-catolica, Muzeul de Arta, Casa cu Straturi, Parcul Aquatic si Casa Baroque. Aceste obiective turistice ofera o experienta unica pentru toti cei care vor sa viziteze Oradea.

Ultimele articole

Articolul pecedent
Articolul urmator