2.7 C
București
4 decembrie 2023
AcasaUncategorizedObiective turistice orsova

Obiective turistice orsova

Data:

Articole asemanatoare

Inovații în lumea cocktailurilor cu gin: 3 dintre cele mai recente tendințe

Într-o lume în continuă schimbare, nici domeniul băuturilor nu...

Cele mai importante beneficii ale ceaiului de tei pentru sănătate

Ceaiul de tei, obținut din florile arborelui este cunoscut...

Ce vei învăța la un curs de unghii false?

La un curs de unghii false, veți învăța o...

Cele mai noi tehnologii folosite pe microfoane spion

În lumea investigațiilor și a detecției particulare, microfoanele spion...

5 remedii naturale eficiente în cazul infecțiilor bacteriene

De cele mai multe ori, când suferi de infecții...

obiective turistice orsova

Orsova este un oras situat in judetul Mehedinti, Romania, asezat la poalele Muntilor Locvei, la malul Dunarii. Acesta se afla la doar 230 km distanta de Bucuresti si ofera o varietate de obiective turistice, precum: Muzeul de Arta, Muzeul Judetean de Istorie, Tabula Traiana sau Manastirea Sfantului Procopie, care atrag vizitatorii din intreaga lume.

Muzeul de Arta

Muzeul de Arta din Orsova se afla situat in centrul orasului si cuprinde o vasta colectie de picturi, sculpturi, obiecte decorative si arta decorativa alcatuite de artisti consacrati din Romania si strainatate. Colectia include piese de arta din secolele XVII-XX, precum si lucrari ale unor artisti moderni. Muzeul prezinta, de asemenea, expozitii temporare de arta si istorie care pot fi vazute de vizitatori.

Muzeul Judetean de Istorie

Muzeul Judetean de Istorie din Orsova este situat in cadrul Castelului Corvinilor, una dintre cele mai frumoase cladiri din oras. Muzeul prezinta istoria Orasului Orsova si a zonei in care se afla, precum si istoria regiunii si a Romaniei prin exponate unice si variate. Printre exponate se numara obiecte de arta, arme antice, obiecte casnice, documente si fotografii ale epocii.

Tabula Traiana

Tabula Traiana este un monument istoric din Orsova care comemoreaza construirea Romei si a sistemelor de poduri si drumuri in aceasta regiune. Tabula, care a fost ridicata in cinstea imparatului Traian, este situata la poalele Muntilor Locvei si poate fi vazuta de vizitatorii care se afla in zona. Acesta ofera o priveliste superba si un moment de pauza perfect pentru cei care viziteaza Orsova.

Manastirea Sfantului Procopie

Manastirea Sfantului Procopie se afla situata in apropiere de oras, la doar cateva kilometri departare si este una dintre cele mai frumoase atractii ale zonei. Manastirea a fost construita in secolul al XIX-lea si cuprinde cinci biserici si doua chilii, precum si o frumoasa gradina si un lac. Aceasta prezinta, de asemenea, o margine a Dunarii, ceea ce ofera o priveliste de neuitat vizitatorilor.

Gura portitei

Gura Portitei este un loc situat in Muntii Locvei, in apropiere de Orsova. Gura Portitei este cunoscuta pentru plajele sale, care ofera o priveliste superba catre Dunare. Aceasta include, de asemenea un set de cascade si pesteri, precum si un lac de vara. Acesta este un loc perfect pentru cei care vor sa se bucure de natura si de frumusetea peisajului.

Concluzie

Orsova este un oras minunat, plin de obiective turistice care atrag vizitatori din intreaga lume. Muzeul de Arta, Muzeul Judetean de Istorie, Tabula Traiana, Manastirea Sfantului Procopie si Gura Portitei sunt doar cateva dintre obiectivele turistice ale orasului si ofera vizitatorilor o varietate de experiente si amintiri de neuitat.

Ultimele articole

Articolul pecedent
Articolul urmator