21.8 C
București
12 aprilie 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice orsova

Obiective turistice orsova

Data:

Articole asemanatoare

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Sisteme de drenaj pentru zone cu trafic intens: soluții eficiente pentru drumuri și autostrăzi

Sistemele de drenaj sunt esențiale pentru captarea și îndepărtarea...

Zona Pipera – o oază de liniște pentru cei care vor să achiziționeze apartamente

În inima vibrantului oraș București, înconjurată de agitația urbană,...

Explorând Echipamentul de Vânătoare pentru Primăvară: Un Ghid Detaliat

Primăvara este un moment minunat pentru pasionații de vânătoare,...

obiective turistice orsova

Orsova este un oras situat in judetul Mehedinti, Romania, asezat la poalele Muntilor Locvei, la malul Dunarii. Acesta se afla la doar 230 km distanta de Bucuresti si ofera o varietate de obiective turistice, precum: Muzeul de Arta, Muzeul Judetean de Istorie, Tabula Traiana sau Manastirea Sfantului Procopie, care atrag vizitatorii din intreaga lume.

Muzeul de Arta

Muzeul de Arta din Orsova se afla situat in centrul orasului si cuprinde o vasta colectie de picturi, sculpturi, obiecte decorative si arta decorativa alcatuite de artisti consacrati din Romania si strainatate. Colectia include piese de arta din secolele XVII-XX, precum si lucrari ale unor artisti moderni. Muzeul prezinta, de asemenea, expozitii temporare de arta si istorie care pot fi vazute de vizitatori.

Muzeul Judetean de Istorie

Muzeul Judetean de Istorie din Orsova este situat in cadrul Castelului Corvinilor, una dintre cele mai frumoase cladiri din oras. Muzeul prezinta istoria Orasului Orsova si a zonei in care se afla, precum si istoria regiunii si a Romaniei prin exponate unice si variate. Printre exponate se numara obiecte de arta, arme antice, obiecte casnice, documente si fotografii ale epocii.

Tabula Traiana

Tabula Traiana este un monument istoric din Orsova care comemoreaza construirea Romei si a sistemelor de poduri si drumuri in aceasta regiune. Tabula, care a fost ridicata in cinstea imparatului Traian, este situata la poalele Muntilor Locvei si poate fi vazuta de vizitatorii care se afla in zona. Acesta ofera o priveliste superba si un moment de pauza perfect pentru cei care viziteaza Orsova.

Manastirea Sfantului Procopie

Manastirea Sfantului Procopie se afla situata in apropiere de oras, la doar cateva kilometri departare si este una dintre cele mai frumoase atractii ale zonei. Manastirea a fost construita in secolul al XIX-lea si cuprinde cinci biserici si doua chilii, precum si o frumoasa gradina si un lac. Aceasta prezinta, de asemenea, o margine a Dunarii, ceea ce ofera o priveliste de neuitat vizitatorilor.

Gura portitei

Gura Portitei este un loc situat in Muntii Locvei, in apropiere de Orsova. Gura Portitei este cunoscuta pentru plajele sale, care ofera o priveliste superba catre Dunare. Aceasta include, de asemenea un set de cascade si pesteri, precum si un lac de vara. Acesta este un loc perfect pentru cei care vor sa se bucure de natura si de frumusetea peisajului.

Concluzie

Orsova este un oras minunat, plin de obiective turistice care atrag vizitatori din intreaga lume. Muzeul de Arta, Muzeul Judetean de Istorie, Tabula Traiana, Manastirea Sfantului Procopie si Gura Portitei sunt doar cateva dintre obiectivele turistice ale orasului si ofera vizitatorilor o varietate de experiente si amintiri de neuitat.

Ultimele articole

Articolul pecedent
Articolul urmator