15.7 C
București
20 mai 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice praga

Obiective turistice praga

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Catedrala Sf. Vitus

Catedrala Sf. Vitus este un simbol al Pragei si se afla in complexul Castelului Praga. Acest mare monument de arhitectura gotica dateaza din anii 1300 si este gazda a unor evenimente importante ale regatului, inclusiv incoronarea regilor cehei. Catedrala Sf. Vitus are o crestere impresionanta si masoara 97 m lungime si 60 m in inaltime. Acoperisul acestui monument este construit din cupru si are culoarea verde. In partea din fata a Catedrala Sf. Vitus se afla o statuie a lui Sf. Vitus. Interiorul acestei catedrale este ornat cu picturi si sculpturi impresionante, precum si cu vitralii vechi. Turistii pot vizita catedrala si se pot bucura de una dintre cele mai bine conservate locuri gothice din Europa.

Castelul Praga

Castelul Praga este cel mai mare complex din lume si se afla in centrul Pragei. Acest castel dateaza din anii 900 si este locul unde au loc evenimente importante ale regatului. Castelul Praga are o istorie bogata si se afla pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Acest castel este format din mai multe cladiri si este in mod constant renovat. Turistii pot explora castelul si pot admira arhitectura sa impresionanta. Unul dintre obiectivele turistice din cadrul castelului este Sala tronului, care a gazduit inaugurarea regilor. Turistii pot vizita, de asemenea, Biserica St. Georg, Biserica Sf. Vitus si Muzeul Castelului.

Podul Carol

Podul Carol este unul dintre cele mai faimoase obiective turistice din Praga si se afla pe raul Vltava. Acest pod a fost construit in secolul al XIV-lea si are o lungime de aproximativ 520 de metri. Podul Carol este un monument istoric si a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Acest pod este populat in special de vanatori de arta si de muzicieni, care isi fac de lucru pe malurile raului Vltava. Pe pod se afla 30 de statui de sfinti si are mai multe catedrale, precum Catedrala St. Salvator si Biserica Sf. Ioan Nepomuk. Podul Carol ofera, de asemenea, o priveliste minunata a Pragai si se poate admira de pe malurile raului.

Oraselul Mala Strana

Mala Strana este unul dintre cele mai populare cartiere din Praga. Acest cartier se afla pe malul stang al raului Vltava si detine una dintre cele mai populare arteri comerciale. Mala Strana ofera turistilor o privire asupra culturii pragueze si a traditiilor sale. Acest cartier este renumit pentru arhitectura sa baroca si are mai multe cladiri vechi, precum Palatul Wallenstein. Turistii pot explora cartierul si pot vizita muzee si galerii de arta. Mala Strana este, de asemenea, un loc ideal pentru a servi masa si pentru a savura o bautura traditionala praga.

Ceasul Astronomic

Ceasul Astronomic este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Praga. Acest ceas masoara aproximativ 6 m in inaltime si se afla pe partea exterioara a cladirii Primariei din Praga. Ceasul Astronomic a fost construit in secolul al XV-lea si detine un mecanism complex. Acest ceas se afla in functiune de aproximativ 600 de ani si are o figura de un cocos. Ceasul anunta ora prin sunete si, de asemenea, prin miscarea figurinelor sale. In prezent, ceasul este un simbol al Pragei si poate fi admirat atat de turisti cat si de localnici.

Gradinile Vrtbovska

Gradinile Vrtbovska sunt unul dintre cele mai frumoase parcuri din Praga si se afla pe un deal in apropierea Cetatii Praga. Aceste gradini au fost initial construite in anii 1700 si au fost proiectate de catre italianul Domenico Orsi. Aceste gradini sunt acreate dupa stilul baroc si cuprind o mare varietate de plante si flori. Gradinile sunt, de asemenea, populate cu animale de companie si au unele obiective turistice, precum statuia lui Adam Mickiewicz si statuia lui Bedrich Smetana. Turistii pot explora gradinile si se pot bucura de privelistea oferita de Castelul Praga. Vrtbovska este, de asemenea, un loc ideal pentru a servi masa si pentru a se bucura de frumusetea naturii.

Concluzie

Praga este una dintre cele mai frumoase si mai bine conservate orase din Europa si are multe obiective turistice interesante. Catedrala Sf. Vitus, Castelul Praga, Podul Carol, Mala Strana si Ceasul Astronomic sunt unele dintre cele mai populare obiective turistice din Praga. Gradinile Vrtbovska ofera, de asemenea, o experienta unica si sunt un loc ideal pentru a explora natura si istoria acestui oras fascinant.

Ultimele articole

Articolul pecedent
Articolul urmator