15.4 C
București
16 mai 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice roma

Obiective turistice roma

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

colosseum

Colosseumul este unul dintre cele mai celebre obiective turistice ale Romei. Este un amfiteatru construit in secolul al 70-lea in timpul Imperiului Roman si este unul dintre cele mai vechi monumente din lume. A fost construit din sapte milioane de blocuri de piatra si ciment. Colosseumul a servit ca scena pentru mai multe tipuri de evenimente, cum ar fi gladiatori, lupte intre animale salbatice si spectacole religioase. De asemenea, a servit ca loc de executie publica si inchisoare. In prezent, Colosseumul este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din lume. El poate fi vizitat de turisti pentru a vedea structura sa impresionanta si pentru a afla mai multe despre istoria Romei.

Pantheon

Pantheonul este una dintre cele mai importante si iconice obiective turistice ale Romei. A fost construit in secolul al 2-lea ca o biserica crestina si a fost transformat ulterior intr-un templu roman. Acesta a servit ca loc de cult pentru mai multe religii. Pantheonul este recunoscut datorita domului sau rotund, care este una dintre cele mai bine conservate structuri romane din lume. De asemenea, are una dintre cele mai mari cupole din lume. Acesta poate fi vizitat de turisti pentru a admira arhitectura sa si pentru a afla mai multe despre istoria sa.

Fontana di trevi

Fontana di Trevi este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Roma si este una dintre cele mai mari si mai frumoase fantani din lume. Fantana a fost construita in secolul al 18-lea si este recunoscuta pentru sculpturile sale impresionante si pentru apa sa curgatoare vesela. Fantana gazduieste si mai multe evenimente, cum ar fi concerte si festivitati religioase. Fontana di Trevi poate fi vizitata de turisti pentru a vedea sculpturile sale si pentru a arunca o moneda in fantana, care se presupune ca ofera noroc turistilor.

Vatican

Vaticanul este una dintre cele mai importante obiective turistice ale Romei. Acesta este sediul Sfantului Scaun si gazduieste biserica catolica. Vaticanul poate fi vizitat de turisti pentru a vedea picturi si sculpturi istorice si pentru a vedea mormantul lui Petru. De asemenea, poate fi vizitata si biblioteca Vaticanului, care contine mai mult de 82 de milioane de documente istorice. Este, de asemenea, cunoscut pentru parcurile sale frumoase si pentru gradinile sale cu o mare diversitate de plante.

Piata navona

Piata Navona este una dintre cele mai frumoase si mai faimoase obiective turistice ale Romei. Piata a fost construita in secolul al 16-lea in locul unei vechi arene romane si este cunoscuta pentru sculpturile sale si fantana sa centrala. Piata este, de asemenea, renumita pentru numeroasele sale galerii de arta si restaurante. Piata Navona poate fi vizitata de turisti pentru a admira arhitectura sa si pentru a se bucura de atmosfera sa vesela.

Colina palatina

Colina Palatina este una dintre cele mai vechi obiective turistice ale Romei si una dintre cele mai importante. Colina face parte din situl arheologic al Romei si are mai multe ruine romane, cum ar fi mormintele, templul lui Vesta si Muzeul Roman. Colina este recunoscuta si ca fiind locul unde a locuit imparatul palatin. Colina poate fi vizitata de turisti pentru a vedea ruinele sale si pentru a afla mai multe despre istoria Romei.

Ultimele articole