10.8 C
București
18 mai 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice sighisoara

Obiective turistice sighisoara

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Introducere

Sighisoara este un oras istoric situat in Transilvania, Romania. Cu o populatie de aproximativ 30.000 de locuitori, se afla pe locul doi in tara ca maretie. Pe langa bogatia sa istorica, Sighisoara ofera turistilor o varietate de obiective turistice, de la monumente istorice la zone verzi pentru a oferi o experienta memorabila.

Bastionul Cetatii

Bastionul Cetatii este unul dintre cele mai vechi si mai importante monumente din Sighisoara. Construit intre anii 1635 si 1645, a servit ca unul dintre punctele principale de aparare a cetatii impotriva invadatorilor. Astazi, Bastionul Cetatii se bucura de multe vizite de turisti care se bucura de privelistea oferita de acesta si pot admira arhitectura sa renascentista si sculpturi din marmura.

Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie din Sighisoara se afla in vechiul Turn al Cizmarilor si a fost fondat in anul 1961. Acesta ofera vizitatorilor o varietate de exponate care prezinta istoria orasului, incepand cu secolul al XVI-lea si pana in prezent. Muzeul mai prezinta si obiecte folclorice si traditii locale, precum si o serie de documente si obiecte prezentand istoria orasului si a regiunii.

Biserica Manastirii de Cetatuie

Biserica Manastirii de Cetatuie este una dintre cele mai vechi biserici din Sighisoara, construita in secolul al XV-lea. Acesta a fost construita in stilul gotic si are o arhitectura unica si frumoasa. Biserica este deschisa pentru vizitatori si poate fi vizitata pentru a admira picturile interioare, manastirile si sculpturile.

Turnul cu Ceas

Turnul cu Ceas din Sighisoara este unul dintre cele mai importante monumente din oras si se afla in Piata Centrala a Cetatii. Acesta a fost construit in secolul al XV-lea si se afla la o altitudine de aproximativ 60 de metri. In partea de sus a turnului se afla un ceas care poate fi setat pentru orice ora, iar in partea inferioara se gaseste un restaurant in care poti servi o varietate de preparate locale si traditionale.

Strada Cizmarilor

Strada Cizmarilor din Sighisoara este o strada pitoreasca care se afla in partea de sud a cetatii. Acesta este strabatut de o multime de magazine, ateliere si restaurante, care adauga la frumusetea stradii. Strada se bucura de multe vizite de turisti care se bucura de privelistea oferita de aceasta si pot admira arhitectura strazilor si casele construite in stilul medieval.

Parcul Cetatii

Parcul Cetatii din Sighisoara se afla langa Cetatea Veche si ofera turistilor o zona verde si pitoreasca in care se pot relaxa si bucura de frumusetele naturii. Acesta este un loc ideal pentru a face plimbari si a admira privelistea oferita de parc. Parcul Cetatii se bucura de mai multe vizite de turisti care se bucura de frumusetea naturii si pot face diverse activitati in aer liber.

Concluzie

Sighisoara ofera turistilor o varietate de obiective turistice, de la monumente istorice la zone verzi, care ofera o experienta memorabila si bogata in istorie. Acestea includ Bastionul Cetatii, Muzeul de Istorie, Biserica Manastirii de Cetatuie, Turnul cu Ceas si Strada Cizmarilor, precum si Parcul Cetatii. Fiecare dintre aceste obiective turistice ofera o experienta unica si memorabila pentru orice vizitator.

Ultimele articole