13.8 C
București
20 mai 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice sinaia

Obiective turistice sinaia

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Biserica manastirii Sinaia

Manastirea Sinaia este una dintre cele mai importante obiective turistice din Romania, situata in partea de vest a judetului Prahova. Aceasta este construita in anul 1695 in stil brancovenesc, fiind fondata de domnitorul Mihai Viteazul. Manastirea este amplasata pe o colina, avand in vedere si panorama superba de la poalele muntilor Bucegi si Piatra Mare. Biserica manastirii este maiestoasa si impunatoare, fiind construita din piatra si caramida. Este prevazuta cu 3 turle, pronaosul, altarul si naosul. In interiorul manastirii puteti admira picturi originale din secolul al XVIII-lea, pictate de Gheorghe Tattarescu si Fr. Partenie. De asemenea, aici puteti vedea si icoanele pictate de marele icoanaş Nicolae Grigorescu.

Cazinoul Sinaia

Cazinoul Sinaia este unul dintre cele mai importante obiective turistice din aceasta zona. Acesta dateaza din anul 1913 si a fost construit de arhitectul francez Daniel Renard. Cazinoul este amplasat in partea de sud-est a orasului Sinaia, fiind vizibil din aproape orice punct al statiunii. Acesta are o arhitectura impresionanta si un cadru natural deosebit, fiind foarte bine pastrat si bine intretinut. Este prevazut cu o sala de spectacole, unde se desfasoara diferite evenimente, precum si cu un restaurant, care are un meniu bogat si diversificat.

Muzeul de Arta

Muzeul de Arta din Sinaia este unul dintre cele mai importante obiective turistice din oras, fiind situat in apropierea Cazinoului. Acesta a fost construit in anul 1960 si gazduieste o mare varietate de lucrari de arta, inclusiv picturi, sculpturi si obiecte de arta. Muzeul gazduieste si expozitii temporare, care de obicei schimba tematica si abordeaza subiecte din diverse domenii. Muzeul este deschis publicului atat in timpul saptamanii, cat si in weekend.

Castelul Peles

Castelul Peles este situat la o distanta de aproximativ 5 km de orasul Sinaia si este unul dintre cele mai importante obiective turistice din aceasta zona. Acesta a fost construit in anul 1883 si este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume. Constructia acestuia a durat aproximativ 10 ani si a fost proiectata de arhitectul francez Carol Axentievici. Castelul este construit in stil neo-renascentist si are o mare varietate de decoratiuni, precum si o colectie impresionanta de arta si obiecte antice. Castelul are si gradini interioare foarte frumoase, unde vizitatorii pot admira diferite flori, precum si o mare varietate de pasari si animale.

Telecabina

Telecabina Sinaia este una dintre principalele obiective turistice din aceasta zona. Aceasta a fost construita in anul 1981 si este situata la aproximativ 5 km de orasul Sinaia. Telecabina este folosita pentru a urca pe muntele Caraiman si ofera o priveliste panoramica asupra muntilor Bucegi. Telecabina mergand pana la altitudinea de aproximativ 1800 m, unde puteti admira si un monument dedicat eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial.

Parcul Dimitrie Ghica

Parcul Dimitrie Ghica este unul dintre cele mai frumoase parcuri din Sinaia si este situat in apropierea Cazinoului. Acesta a fost construit in anul 1878 si gazduieste o mare varietate de plante si arbori, precum si o fantana arteziana. Parcul ofera o relaxare ideala, deoarece este prevazut cu banci si cu diferite alei si locuri verzi, unde vizitatorii pot admira frumusetea si linistea naturii. Parcul este deschis publicului atat in timpul saptamanii, cat si in weekend.

Ultimele articole