11.1 C
București
16 mai 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice targoviste

Obiective turistice targoviste

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Targoviste – Obiective turistice

Targoviste este una dintre cele mai importante orase din Romania, situata in judetul Dambovita. Orasul are o istorie bogata si o varietate de obiective turistice ce merita vizitate. Acestea ofera turistilor ocazia sa descopere frumusetea si cultura orasului.

Targoviste se poate lauda cu un numar mare de edificii istorice, ce reflecta istoria si cultura acestuia. Printre cele mai importante obiective turistice se numara Muzeul de Istorie, Catedrala si Biserica Domneasca, Piata Unirii, Manastirea Dealu, Muzeul Militar, Primaria si Curtea Domneasca.

Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie se afla in Piata Unirii si se intinde pe o suprafata de aproximativ 3 hectare. Muzeul cuprinde mai multe colectii interesante ce reflecta istoria orasului si a regiunii. Acesta ofera turistilor ocazia sa exploreze arheologia si istoria locala, prin numeroase exponate ce reflecta diferite perioade istorice.

Catedrala si Biserica Domneasca

Catedrala si Biserica Domneasca sunt doua dintre cele mai vechi constructii din Targoviste. Catedrala se afla in centrul orasului si dateaza din secolul al XIII-lea. De-a lungul timpului, aceasta a fost restaurata si reconstruita in mai multe randuri. Biserica Domneasca, construita in secolul al XVI-lea, se afla in apropierea Catedralei si se mandreste cu un frumos design si detalii arhitecturale.

Piata Unirii

Piata Unirii se afla in centrul orasului si este considerata una dintre cele mai importante si frumoase locatii din Targoviste. Aceasta a fost construita in secolul al XVIII-lea si ofera o privire interesanta asupra arhitecturii orasului. In Piata Unirii se pot gasi numeroase magazine, cafenele, restaurante si alte locatii ce ofera turistilor experiente unice.

Manastirea Dealu

Manastirea Dealu se afla la aproximativ 8 km de orasul Targoviste si este una dintre cele mai importante locatii istorice din aceasta regiune. Manastirea a fost construita in secolul al XVI-lea si se mandreste cu o arhitectura unica si mai multe obiecte si picturi ce reflecta istoria regiunii. Exista, de asemenea, o biserica veche ce ofera turistilor ocazia sa exploreze una dintre cele mai vechi biserici din Romania.

Muzeul Militar

Muzeul Militar din Targoviste este unul dintre cele mai interesante locuri din oras. Muzeul cuprinde o colectie variata de exponate ce reflecta istoria militarilor din aceasta regiune. Muzeul ofera, de asemenea, informatii despre istoria militara a Romaniei si se poate vizita gratuit de catre turisti.

Primaria si Curtea Domneasca

Primaria si Curtea Domneasca sunt alte doua obiective turistice importante din Targoviste. Primaria dateaza din secolul al XVIII-lea si se mandreste cu un design arhitectural unic. Curtea Domneasca, construita in secolul al XVIII-lea, ofera o vedere impresionanta asupra orasului. Turistii pot beneficia de ocazia de a explora aceasta locatie si de a descoperi istoria si cultura regiunii.

Targoviste ofera turistilor oportunitatea de a descoperi istoria si cultura orasului. Obiectivele turistice ofera turistilor ocazia de a descoperi cat de frumos si istoric poate sa fie orasul. Aceste locatii sunt ideale pentru calatorii de o zi sau pentru excursii mai indelungate prin regiune.

Ultimele articole

Articolul pecedent
Articolul urmator