18.7 C
București
18 mai 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice transalpina

Obiective turistice transalpina

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Introducere

Transalpina sau DN67C este una dintre cele mai spectaculoase si frumoase zone ale Romaniei. Drumul se desfasoara pe aproximativ 145 de kilometri si traverseaza aproximativ 8 sate. Cu toate ca este unul dintre cele mai populare trasee auto din Romania, se poate spune ca Transalpina ofera unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din lume.

Drumul a fost construit in anii ’30 si este unul dintre cele mai vechi drumuri din Romania. Acesta se intinde prin muntii Parang si Iezer, oferind o experienta unica pentru cei care doresc sa exploreze Romania.

Istoria

Istoria drumului Transalpina este bogata si interesanta. Drumul a fost construit in anii ’30 de catre austrieci, care au pus bazele infrastructurii de azi. Drumul a fost construit in scopul de a facilita accesul catre zonele montane din Romania. Acest drum a fost folosit de militarii germani in timpul celui de-al doilea razboi mondial, pentru a ajunge la cotele mai inalte din zona. Dupa razboi, drumul a devenit foarte popular printre turistii romani si straini.

Atractii turistice

Transalpina ofera o multime de obiective turistice, oferind turistilor posibilitatea de a explorea Romania si de a experimenta frumusetea naturii. Cele mai populare obiective turistice din Transalpina sunt:

  • Muntele Parang – acesta este unul dintre cele mai inalte varfuri din zona si ofera panorame impresionante. Turistii pot ajunge aici folosind poteca montana, care traverseaza muntii Iezer si Parang.
  • Muntii Iezer – muntii Iezer ofera o panorama minunata a muntilor si reliefului montan. Turistii pot ajunge aici folosind traseul DN67C pe traseul Transalpina.
  • Cascada Bigar – aceasta cascada ofera o priveliste uimitoare si un peisaj spectaculos. Cascada poate fi vizitata folosind traseul Transalpina.
  • Cheile Nerei – aceasta zona ofera o priveliste remarcabila asupra raului Nera si a muntilor din zona. Acesta poate fi vizitata folosind traseul Transalpina sau drumul DN67C.
  • Lacul Vidra – acesta este un lac spectaculos, aflat in mijlocul muntilor Parang. Turistii pot ajunge aici folosind traseul Transalpina.
  • Valea Oltului – aceasta vale ofera un peisaj spectaculos si ofera posibilitatea de a vedea muntii si raurile din zona. Aceasta poate fi vizitata folosind traseul Transalpina.

Cum putem ajunge

Transalpina poate fi accesata folosind mai multe mijloace de transport. Turistii pot ajunge aici folosind masina, motocicleta, bicicleta sau chiar si mersul pe jos. Drumul DN67C este cel mai folosit traseu pentru a ajunge aici. Acesta va ofera posibilitatea de a vedea cele mai frumoase locuri din Transalpina. De asemenea, este recomandat sa folositi un GPS pentru a nu pierde traseul.

Cazare si alimentatie

Transalpina ofera optiuni variate de cazare si alimentatie pentru cei care vor sa exploreze zona. Pe traseul DN67C se gasesc mai multe pensiuni si hoteluri care ofera cazare si masa. De asemenea, pe traseul Transalpina se gasesc mai multe restaurante care ofera preparate culinare traditionale romanesti.

Concluzie

Transalpina este unul dintre cele mai frumoase trasee din Romania si ofera posibilitatea de a vedea frumusetea muntilor si reliefului montan. Transalpina ofera si mai multe obiective turistice, precum Muntele Parang, Muntii Iezer, Cascada Bigar, Cheile Nerei, Lacul Vidra si Valea Oltului. Acesta poate fi accesata folosind mai multe mijloace de transport cum ar fi masina, motocicleta, bicicleta sau mersul pe jos. Pe traseul DN67C se gasesc mai multe pensiuni si hoteluri care ofera cazare si masa, precum si mai multe restaurante care ofera preparate culinare traditionale romanesti.

Transalpina ofera o experienta unica si minunata si este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Romania. Aceste locuri pot fi exploreate si descoperite folosind traseul DN67C pe traseul Transalpina.

Ultimele articole