11.3 C
București
17 mai 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice transfagarasan

Obiective turistice transfagarasan

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Introducere

Transfagarasanul este una dintre cele mai spectaculoase rute turistice din Romania, strabatand Muntii Fagaras. Construit intre anii 1970 si 1974, acest drum a fost construit pentru a servi si a conecta satele aflate la nord si la sud de munti, precum si pentru a mari accesibilitatea armatei romane. Transfagarasanul este cunoscut datorita filmului Top Gear si a vedetelor de la Hollywood care l-au vizitat. Acesta ofera oportunitati unice pentru cei care vor sa exploreze frumusetea naturala a Romaniei si sa experimenteze mai multe activitati si obiective turistice.

Curtea de Arges

Curtea de Arges se afla la o distanta de aproximativ 25 de kilometri de Transfagarasan si contine biserica manastirii Curtea de Arges, considerata a fi cea mai veche si mai frumoasa constructie religioasa din Romania. Acest monument isi datoreaza popularitatea influentei stilului arhitectural bizantin si renascentist. Biserica manastirii Curtea de Arges a fost ridicata in anul 1517, sub domnia lui Neagoe Basarab, si este considerata a fi unul dintre cele mai importante simboluri ale spiritualitatii crestine din Romania. Pe langa biserica, manastirea mai contine si alte cladiri, precum un muzeu, clopotnita, lacasuri de cult, cat si un muzeu al tesaturilor si al icoanelor.

Pestera Muierilor

La cateva kilometri de manastirea Curtea de Arges se afla si pestera Muierilor, un loc interesant care ofera o multime de informatii despre istoria regiunii. Aceasta pestera este deschisa publicului, si vizitatorii pot ajunge in interiorul ei parcurgand o distanta de aproximativ 300 de metri. Inainte de a fi deschisa publicului, pestera Muierilor a fost folosita de mai multe culturi ca loc de refugiu si loc de cult, fiind si una dintre cele mai vechi situri arheologice din Romania. Pestera Muierilor este cunoscuta si sub numele de “Pestera Sacra”, deoarece in trecut a fost folosita ca loc de adunare si de rugaciune de catre diferite culturi, iar astazi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din zona.

Cascada Balea

Cascada Balea se afla in partea de vest a Muntilor Fagaras, la o distanta de aproximativ 20 de kilometri de Transfagarasan, si este considerata a fi cea mai mare si cea mai spectaculoasa cascada din Romania. Aceasta cascada este adesea bazinul de agrement al turistilor care sosesc in aceasta zona si se bucura de frumusetea lacului si a padurilor din apropiere. Cascada Balea este in mod special importanta pentru localnici, deoarece aceasta a fost folosita din timpuri stravechi pentru a pescui crap si alte pesti. In plus, pentru a putea admira intreaga frumusete a cascadei, se poate urca pe scari sau pe un pod suspendat, oferind astfel o priveliste spectaculoasa.

Valea Pravat

Valea Pravat se afla la o distanta de aproximativ 15 kilometri de Transfagarasan, și este un loc obișnuit de popas pentru cei care se afla in aceasta zona. Valea Pravat este cunoscuta datorita frumusetii sale naturale, dar si datorita legendei legate de aceasta zona. Se spune ca in aceasta vale exista o casa situata intr-un copac, si aceste lucru este confirmat de mai multe surse, inclusiv de catre cei care au fost acolo. In plus, aceasta zona ofera si oportunitati pentru cei care vor sa practice diverse activitati, precum inotul, alpinismul, drumetiile si alte activitati.

Lacul Vidraru

Lacul Vidraru se afla la o distanta de aproximativ 30 de kilometri de Transfagarasan si este unul dintre cele mai frumoase lacuri din Romania. Acest lac a fost construit intre anii 1965 si 1966, si a fost cel mai mare lac artificial construit in Romania, avand o suprafata de aproximativ 1800 de hectare. In prezent, lacul Vidraru este unul dintre cele mai importante lacuri din Romania si o importanta sursa de energie electrica, fiind si unul dintre principalele obiective turistice din zona. Pe langa faptul ca lacul Vidraru ofera oportunitati de relaxare si recreere, turistii pot vizita si mai multe alte obiective turistice din zona, precum castelul Poienari, Manastirea Arnota si Cetatea Poenari.

Concluzie

In concluzie, Transfagarasanul ofera o multime de obiective turistice, precum Cascada Balea, Lacul Vidraru, Pestera Muierilor, Manastirea Curtea de Arges si Valea Pravat. Aceste obiective ofera oportunitati unice pentru cei care vor sa exploreze frumusetea naturala a Romaniei, sa experimenteze mai multe activitati si sa se bucure de o vacanta in acest loc minunat. Pe langa aceste obiective turistice, Transfagarasanul ofera si o multime de alte obiective turistice, precum Manastirea Caraiman, Castelul Bran si Lacul Vidraru, care ofera un cadru minunat pentru petrecerea unei vacante relaxante si unice.

Ultimele articole

Articolul pecedent
Articolul urmator