11.1 C
București
16 mai 2024
AcasaUncategorizedObiective turistice vrancea

Obiective turistice vrancea

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Introducere

Vrancea este un judet ce se afla in sudul Romaniei si este amplasata la poalele muntilor Carpati si a muntilor Vrancei. Judetul ofera o multime de obiective turistice ce pot fi vizitate, de la castele istorice si biserici medievale, la muzee si parcuri de distractie. Acest articol va prezenta principalele obiective turistice din judetul Vrancea si speram ca iti va servi ca sursa de inspiratie pentru urmatoarea ta excursie.

Castele si biserici

Castelul de la Bistrita este una din principalele cladiri istorice ce se pot gasi in judetul Vrancea. Cladirea a fost construita intre anii 1530 si 1540, pe vremea domnitorului Petru Cercel, si a fost restaurata in anul 1967. Castelul are o arhitectura specifica, fiind construit in stilul maur si contine multe piese de mobilier vechi, arme si obiecte de arta ce se gasesc in muzeele de aici.

De asemenea, judetul Vrancea mai gazduieste si cateva biserici medievale ce sunt pastrate in stare excelenta, printre acestea fiind Biserica Sfintilor Petru si Pavel de la Ciolanu, Biserica Sfintilor Ilie si Nicolae de la Besea si Biserica din Dealu de la Balomiresti. Toate bisericile sunt construite in stilul gotic si au fost construite intre secolele XIV si XV.

Muzeele

Pentru cei care vor sa afle mai multe despre istoria judetului Vrancea si a Romaniei, cea mai buna optiune ar fi vizitarea unuia dintre muzeele din zona. Printre muzeele cele mai populare din judet se numara Muzeul de Etnografie si Arta Populara din Focsani, Muzeul de Istorie si Arheologie din Odobesti si Muzeul Cailor Ferate din Tirgu Ocna. Fiecare muzeu are exponate variate si obiecte ce dateaza inca din Evul Mediu si care povestesc despre istoria si cultura judetului Vrancea.

Parcuri de distractie

Pentru cei care vor sa se bucure de o zi de distractie, judetul Vrancea ofera o multime de parcuri de distractie adecvate pentru toate varstele. Unul dintre cele mai populare parcuri din judet este aproape de Focsani si se numeste Parcul de Distractii "Hollywood". Acesta ofera o multime de activitati amuzante, precum caruselul, coaster-ul, trambulina si altele. Tot aici se gasesc si cateva restaurante si cafenele unde se pot servi mese delicioase si se poate servi cafea.

Rezervatii naturale

Rezervatia Naturala de la Pasarea-Malu Rosu este una dintre principalele atractii turistice din judetul Vrancea. Aceasta este una dintre cele mai mari rezervatii din Romania si a fost fondata in anul 1980. Rezervatia se intinde pe o suprafata de aproximativ 19 hectare si se gaseste la poalele muntilor Vrancei. Pot fi gasiti aici mai multe specii de plante si animale, precum bizonii, lupii si vulpile.

Concluzie

Exista o multime de obiective turistice ce pot fi vizitate in judetul Vrancea si speram ca acest articol a fost o sursa buna de inspiratie pentru urmatoarea ta excursie. Fie ca esti interesat de obiective istorice, parcuri de distractie sau rezervatii naturale, judetul Vrancea are ceva de oferit tuturor!

Ultimele articole