15.9 C
București
15 aprilie 2024
AcasaTehnologieSaladeta: secretul pentru salate și aperitive mereu apetisante

Saladeta: secretul pentru salate și aperitive mereu apetisante

Data:

Articole asemanatoare

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Sisteme de drenaj pentru zone cu trafic intens: soluții eficiente pentru drumuri și autostrăzi

Sistemele de drenaj sunt esențiale pentru captarea și îndepărtarea...

Zona Pipera – o oază de liniște pentru cei care vor să achiziționeze apartamente

În inima vibrantului oraș București, înconjurată de agitația urbană,...

Explorând Echipamentul de Vânătoare pentru Primăvară: Un Ghid Detaliat

Primăvara este un moment minunat pentru pasionații de vânătoare,...

Conţinut:

  • Pentru ce este saladeta?
  • Principiul de funcționare a unei saladete
  • Cum alegi saladeta perfectă?

Saladeta este un echipament special, un fel de organizator de bucătărie, care nu numai că demonstrează o abordare profesionistă a muncii, dar ajută și consumatorii să se asigure de prospețimea produselor oferite. Iar vederea salatelor proaspăt preparate și a aperitivelor reci excită pofta, lucru care nu poate decât să influențeze pozitiv profitul unității.

Produsele își păstrează prospețimea mult timp, aromele diferitelor preparate nu se mai amestecă, iar locul de muncă al bucătarului este păstrat mereu curat. Și totul datorită saladetei.

În timpul procesului de gătit, este important ca ingredientele necesare să fie întotdeauna la îndemână. Saladetele, concepute pentru păstrarea salatelor și a aperitivelor reci, realizează pe deplin această funcție. Produsele nu doar că sunt plasate în recipiente gastronorm separate, dar rămân și proaspete pentru o lungă perioadă de timp. Toate acestea datorită răcirii uniforme a saladetei. Nu e de mirare au un rol de seamă în categoria de mese frigorifice din inox.

Pentru ce este o saladetă?

Saladeta este un tip de masă rece mare cu un anumit număr de recipiente gastronorm.

În aparență, este oarecum similară cu o tigaie electrică profesională. Doar că recipientele gastronorm nu sunt încălzite, ci răcite. Numărul de boluri este direct legat de numărul de soiuri de ingrediente sau feluri de salate oferite clienților.

Saladetele sunt indispensabile la punctele de catering, locuri unde preparatele sunt preparate deschis în fața clientului. Pot fi atât de banc, cât și de podea. Mesele reci pentru ingrediente sunt utile în departamentele de supermarketuri, precum și în cafenelele unde se prepară pizza.

Vizitatorii își aleg ingredientele preferate, bucătarul le ridică imediat și le adaugă în preparat. Cafenelele și cantinele practică în mod activ utilizarea saladetelor pentru salate de legume și fructe.

Principiul de funcționare al saladetei

Nu există nimic complicat în dispozitivul saladetei. Masa este dotată cu un compartiment interior care răcește și menține temperatura optimă pentru depozitarea alimentelor. Aceasta variază de la minus la plus, în funcție de ce produse sunt depozitate în recipiente gastronorm. Nivelul optim de umiditate este menținut prin funcționarea ventilatoarelor. Datorită acestui fapt, produsele rămân nu numai proaspete, ci și gustoase.

Produsele sunt așezate în saladete deja procesate, tăiate și gata de mâncat. În câteva minute bucătarul le amestecă, le combină, transformându-le într-o salată apetisantă.

Adesea, salatele care sunt așezate în recipientele saladetei sunt deja amestecate.

Cum alegi saladeta perfectă?

În orice unitate de catering, un astfel de echipament este necesar. Datorită mesei frigorifice pentru salate și aperitive reci, locul de muncă al bucătarului este mereu în ordine. Acțiunile lui sunt organizate, tot ce are nevoie este la îndemână și nimic nu e de prisos. Acest lucru contribuie la un serviciu rapid și de înaltă calitate pentru clienții unității de catering.

Atunci când alegi o saladetă pentru unitatea ta, acordă atenție următoarelor caracteristici:

  • cantitatea și numărul de ingrediente;
  • dimensiunile echipamentului;
  • adâncimea recipientelor gastronorm. 

Acest lucru va afecta viteza fluxului de lucru. Fiecare tip de unitate HoReCa va necesita propriile dimensiuni de boluri. De exemplu, în bufetele expres sau cantinele în care salatele se țin în saladete, bolurile ar trebui să aibă dimensiuni mai mari. 

Dacă vorbim despre o pizzerie, iar ingredientele pentru umplutură sunt păstrate în masa frigorifică, atunci este mai convenabil să se folosească recipiente mai mici. Totul depinde de fluxul de vizitatori și de cât de repede trebuie să se reumple recipientele gastronorm.

Un dispozitiv suplimentar în unele modele poate fi prezența unei plăci de tăiat și a unui capac, care, atunci când este închis, formează o suprafață de lucru funcțională.

Echipamentul trebuie echipat cu control automat al dezghețării și sistem de protecție împotriva întreruperilor de curent.

Blatul mesei frigorifice este cel mai adesea realizat din oțel inoxidabil. Arată durabil și plăcut din punct de vedere estetic.

Găsești diverse tipuri de mese frigorifice, inclusiv saladete la TC Romania Crown Cool!

Ultimele articole