Nașterea este cu adevărat un moment unic. Ca părinte, prima întâlnire cu cel mic este pe cât de frumoasă, pe atât de copleșitoare. În acele clipe, emoțiile sunt cele care preiau controlul. Însă, pe lângă încărcătura emoțională pe care o oferă, nașterea este unicul moment de recoltare a celulelor stem, regăsite în sângele cordonului ombilical.
Pentru a facilita expulzia completă a fătului, se secționează cordonul ombilical, la nivelul căruia rămâne o cantitate de sânge, ce conține celule stem. În cazul în care părinții nu optează pentru recoltarea și stocarea sângelui cordonului ombilical, el ajunge în poziția de reziduu.
Sănătatea copilului va fi întotdeauna o prioritate pentru părinți. În acest context, la nașterea copilului, ei pot lua decizia de recoltare și stocare celule stem, garantându-i micuțului un viitor medical sigur.
Sângele de la nivelul cordonului ombilical este o sursă valoroasă de celule stem. Acestea dețin o capacitate unică de înmulțire și diferențiere celulară.
3 motive pentru care ar trebui să apelezi la procedura de recoltare celule stem dacă ești viitor părinte
Recoltarea de celule stem de la nivelul sângelui cordonului ombilical este o procedură apreciată la nivel global pentru avantajele pe care le oferă. În România, prima recoltare s-a derulat în anul 2006. De atunci, celulele stem au fost utilizate atât în transplanturi, cât și în anumite etape de tratare a diverselor afecțiuni hematologice și oncologice.
Iată 3 motive importante pentru care ar trebui să iei în considerare această procedură ca viitor părinte:
- Nu implică niciun risc, nici pentru mamă, nici pentru nou-născut.
- Sângele din cordonul ombilical este recoltat și stocat în condiții tehnice optime în bănci de celule stem. Banca de celule stem Biogenis se numără printre alternativele pe care merită să le iei în calcul, aceasta fiind cunoscută și apreciată pentru serviciile sale premium în domeniul recoltării celulelor stem.
- Ai acces imediat la terapia cu celule stem, dacă situația medicală a copilului o impune.
Sângele cordonului ombilical reprezintă o sursă valoroasă de celule stem – celule tinere, nespecializate, care se pot multiplica celular după un timp de conservare și se pot transforma în condiții controlate, astfel încât să alcătuiască țesuturi.
Tocmai datorită proprietăților pe care le prezintă, ele sunt utilizate în tratarea unor afecțiuni medicale complexe.
Prin urmare, recoltarea de celule stem și stocarea lor în bănci reprezintă o variantă pe care merită să o iei în calcul, ca viitor părinte, fiind de altfel o investiție sigură pentru sănătatea copilului în viitor.