17.1 C
București
15 mai 2024
AcasaCasa & GradinaTe-ai mutat in casa noua? Iata ce usi de interior poti alege! 

Te-ai mutat in casa noua? Iata ce usi de interior poti alege! 

Data:

Articole asemanatoare

Cum să alegi perna potrivită în funcție de poziția de somn?

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea și...

7 mașini electrice cu autonomie mare

Preocuparea pentru mediu și tehnologia sunt din ce în...

La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să închiriezi un apartament     

Atunci când vine vorba despre închirierea unui apartament, deciziile...

Cum să dezvolți o companie IT de creare de aplicații

Aplicațiile mobile și web devin din ce în ce...

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Uneori, spatiul de locuit poate deveni insuficient pentru o familie, moment in care se ia in considerare mutarea intr-o casa mai mare. Desi este un proces indelungat si costisitor, este important ca oamenii sa isi creeze un spatiu de locuit confortabil si functional. 

Una dintre temerile celor care urmeaza sa se mute intr-o casa mai mare este legat de facturile la utilitati, care le pot afecta bugetul. Totusi, alegerea unor sisteme de termoizolatie eficiente si chiar a unor geamuri si usi de buna calitate, care sa isi indeplineasca cu succes rolul functional, de izolator termic, poate contribui la reducerea cheltuielilor cu incalzirea locuintei. 

Ce fel de usi de interior pot fi alese pentru o casa calduroasa? 

Pentru o buna izolare termica, prin care se mentine temperatura in locuinta, materialul din care sunt realizate usile de interior este un aspect foarte important. De aceea, este foarte important sa se tina cont de acest aspect la alegerea usilor pentru casa. 

Usile pot fi realizate din materiale foarte diferite, de la sticla si lemn, la materiale compozite sau chiar metal. Totusi, nu toate sunt potrivite pentru o usa de interior. Unele dintre materialele care pot oferi usilor de interior capacitatea de izolator termic, dar care sa indeplineasca si rolul estetic, foarte important pentru orice amenajare interioara, sunt: 

  • Lemn 

Lemnul este materialul clasic folosit pentru realizarea usilor. Acesta este cunoscut pentru rezistenta, durabilitatea si caldura pe care o ofera. Totusi si usile realizate din lemn au un design clasic, motiv pentru care nu se potrivesc in orice stil de amenajare. 

  • MDF 

Usile din MDF sunt unele dintre cele mai populare in prezent, acest lucru datorandu-se in principal raportului calitate-pret foarte avantajos. Acest material este unul rezistent, dar putin costisitor. In plus, contribuie la o buna izolare termica a incaperii. 

Diversitatea de modele si culori in care sunt disponibile usile din MDF este un alt criteriu care contribuie la popularitatea acestora. O gama variata, unde pot fi gasite usi de interior pentru orice spatiu si stil de amenajare este gama de usi Porta Doors.

  • Termopan 

Cu toate ca gradul de izolare al usilor din termopan – atat termica, dar si fonica – este unul ridicat, acestea nu sunt recomandate pentru camerele de dormit, de exemplu, deoarece pot impiedica circulatia eficienta a aerului. De asemenea si posibilitatile de design sunt restranse, atat in ceea ce priveste culorile, cat si modelele, ceea ce va face dificila integrarea acestora in designul camerei. 

Ultimele articole