23.5 C
București
15 aprilie 2024
AcasaCasa & GradinaTot ce trebuie sa stii despre presostate. Cum functioneaza?

Tot ce trebuie sa stii despre presostate. Cum functioneaza?

Data:

Articole asemanatoare

De câți marketeri ai nevoie pentru a lansa un brand?

Un brand sau o marcă (termenul în română) face...

Sisteme de drenaj pentru zone cu trafic intens: soluții eficiente pentru drumuri și autostrăzi

Sistemele de drenaj sunt esențiale pentru captarea și îndepărtarea...

Zona Pipera – o oază de liniște pentru cei care vor să achiziționeze apartamente

În inima vibrantului oraș București, înconjurată de agitația urbană,...

Explorând Echipamentul de Vânătoare pentru Primăvară: Un Ghid Detaliat

Primăvara este un moment minunat pentru pasionații de vânătoare,...

Presostatul, cunoscut si sub denumirea de comutator de presiune, actioneaza contactul electric atunci cand se atinge un numit nivel de presiune. Dispozitivele sunt folosite, de regula, la nivel industrial, fie pentru ridicarea nivelului de presiune, fie pentru scaderea acestuia. De asemenea, sunt utile si atunci cand vine vorba de controlarea si supravegherea anumitor sisteme de gaz comprimat, de instrumentatie, de pompare etc. 

Tipuri de presostate in ceea ce priveste modalitatea de lucru

Presostate electronice

Presostatele electronice sunt dotate cu tensiometru, sistem electronic capabil sa amplifice si sa converteasca semnalele intr-un afisaj usor de citit. Exista si presostate electronice analogice si care sunt capabile sa transmita semnale in mod continuu. 

Presostate mecanice

Presostatele mecanice au un nivel mai ridicat de popularitate decat cele electronice, pentru ca au un principiu de functionare mult mai simplu, iar costurile de utilizare sunt implicit mult mai mici. Pentru ca toate dispozitivele de acest fel contin o parte care se defecteaza si nu mai poate detecta nivelul de presiune, conteaza foarte mult sa fie inlocuite dupa o anumita perioada de folosire. 

Tipuri de presostate in ceea ce priveste presiunea

Presostate cu nivel scazut de presiune

Presostatele de acest fel au capacitatea de a raspunde fluctuatiilor reduse, fiind o metoda eficienta de protectie prin intermediul careia se previn pierderile de presiune. Acestea sunt de un real folos pentru sistemele pneumatice si hidraulice, in care este nevoie de o presiune constanta.

Presostate cu nivel inalt de presiune

Presostatele sunt concepute cu limite de presiune mult mai rezistente decat in cazul celor de presiune redusa, fiind actionate prin intermediul diafragmelor, cristalelor si pistoanelor. Cele mai populare tipuri de presostate de inalta presiune sunt cele activate prin diafragma. Acestea au capacitatea de a mentine controlul presiunii chiar si in conditii nefavorabile, avand o rezistenta ridicata la apa si umiditate.

Cu alte cuvinte, alegerea presostatelor depinde de necesitatile utilizatorului, motiv pentru care micul ghid prezentat anterior poate fi de un real ajutor in efectuarea unei decizii corecte si eficiente. Cel mai mult conteaza ca utilizatorul se se asigure ca poate folosi dispozitivul la capacitate maxima.

Ultimele articole